EMMECOSTA har med sin Velour EP skapat det perfekta soundtracket till en sommar på väg mot sitt slut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Positano-bördiga gruppen Emmecosta följer upp sin hyllade debut ‘Untied’ med en ny EP efter att ha polerat ytterligare på sina drömpoppiga ljudlandskap, det perfekta soundtracket till en sommar på väg mot sitt slut.

“Shimmering atmospheric sweeps, synth flourishes, funky guitar and bass, tropical percussion, and soulful crooning combine for exquisitely layered texture.” – Stereogum

“We’ve all felt that moment of post-clubbing clarity alone in those grey, early hours of the morning. Depriving yourself of sleep somehow gives you a weird sense of understanding.” – Noisey

“All post-club beats, somnambulist synths, and that gloriously Nordic sense of melody”
Clash Magazine

Den fashionabla trion Emmecosta är redo att släppa sin kommande EP ”Velour” den 25 augusti 2017. Svenska boutique-musikbolaget Icons Creating Evil Art tog sig an den Positano-bördiga gruppen för att polera dess drömpoppiga ljudlandskap och i slutet av 2016 och början av 2017 introducerades lyssnarna till Emmecostas musik med låtarna “His Power of Youth” och ”Miguel”. Syntarna, den accentuerade gitarren och silkeslena sången påminner om Phoenix 2004. De återstående två låtarna på skivan; ”Heavy Heart” och ”A Mountain Frome Us” blandar pulserande synthvågor med ekande sång som återspeglar Snakadaktal’s Sleep in the Water från 2013.

Genom sin drömpop skapar Emmecosta en berusande stämning som väcker minnen av Washed Out och den dova sången målar landskap där lyssnaren guidas till att smälta samman med naturen. “Miguel” och “His Power of Youth”s musikvideor filmades vid Positanos kust och i de skandinaviska skogarna, som komplement till musiken och till bandets egen berättelse.

Emmecosta säger: ”I berättelsen finns ett dolt romantiskt mörker som är bandets melankoli inför sin relation till hemstaden i Italien och upplevelsen av att flytta till Sverige. Där finns en stor hemlängtan, men samtidigt en acceptans inför att tillhöra något nytt.”

Så väl Stereogum som Clash Magazine har lovordat bandets ”extatiska elektronika med en flytande känsla” mer konsekvent än det självutnämnda “tropisk postklubb-indiesoul” – en beskrivning som får en att höja på ögonbrynen men som kondenserar känslan av självmedvetenhet i de stillsamma timmarna efter en fest, innan läggdags.

Emmecosta dedicerar sitt musikaliska koncept till tid och rum – att leva i ögonblicket och samtidigt känna sig splittrad mellan att leva i Italien och i Sverige. Resultatet blir en ton som känns behaglig och eftertänksam.

”’Velour’ är känslan av orubblig längtan till en plats vi aldrig varit på. Det är en speciell form av reslust – att känna begär efter ett fjärran land eller hemlängtan till en plats vi aldrig besökt. Vi föreställer oss avlägsna platser genom små fragment: vardagslivet som det ser ut någon annanstans. Vi genomgår en underlig förnimmelse av desorientering, som något magiskt betraktat på långt avstånd. Vi blir förälskade i fragmentet. Det inger löfte om mer. Vi rör oss runt det.” – Emmecosta

Tracklist:
01. MIGUEL
02. Heavy Heart
03. His Power of Youth
04. A Mountain From Us

www.emmecosta.com

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners