MICAH P HINSON släpper Holy Strangers den 8 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det mänskliga innefattar liv, död, lycka och mystik. Ibland separat, ibland samtidigt, vilket gör livet så mycket mer skrämmande, mystiskt och upplyftande. På det här albumet har Micah P. Hinson strävat efter att involvera allt detta.

– I mitt huvud kändes det som att jag skrev en modern folkopera. En berättelse om en familj under krigstid. Frän födseln till att bli kär, gifta sig och få barn och slutligen krig, svek och (själv)mord. Albumet täcker alla underliga och underbara platser livet kan tänkas föra dig till. Vi får följa deras historia, vi får insikt i deras beslut, vi ser både deras fula och vackra sidor. Vi lever med dem, vi dör med dem.

En stor del av albumet har spelats in analogt i Texas vilket medfört att soundet är väldigt tjockt och textur-baserat. Den fysiska skivan är nedbantad till fjorton spår men allt som allt har Hinson komponerat hela tjugofyra låtar om dessa fördömda älskare som är the holy strangers.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners