MXGP (VM MOTO CROSS), Uddevalla den 19 & 20 augusti 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu är det tid igen med Svenska GP i Motocross i Uddevalla för 20 gången och 16 deltävlingen helgen den 19-20 Augusti.

Många svenskar är uttagna till årets VM i Uddevalla.

Nu på Lördag morgonen har vi haft fri träning på EMX 150 och då hade vi 1:A Andera Adamo Italien 2:a Rasmus Moen Sverige och 3:a Anton Graaf Nordström Sverige.
På fria träningen EMX 125 kom 1:a Mikkel Haarup Danmark, 2:a Brian Strubhart Moreau Frankrike och 3:a Kevin Horgmo.

Fria träningen MX2 körde snabbast på träningen Pauls Jonass Estland, 2:a Thomas Kjer Olsen Danmark och 3:a Jeremy Seewer från Schweiz. Nu kommer fria träningen MXGP och då kom 1:a Jeffrey Herlings Nederländerna, 2:a Jeremy Van Horebeek Belgien och 3:a Gautier Paulin och vår egen Philip Bengtsson på 12:e bäste träningstid.

Uddevalla Motorklubb gör ett fantastik jobb som vanligt och hela motor Sverige väntar spänt på att det blir en trevlig helg.
Efter pausen så är det daxs för MX150 att avgöra första race och då kom 1:a Andera Adamo Italien 2:a Toa Kishi Japan och 3:a Anton Graaf Nordström Sverige. Det var spännande race nu med vi hade 4 svenskar i heatet.

I EMX125 första race så vann 1:a Brian Moreau Strubhart Frankrike, 2:a Kevin Horgmo Norge och 3:a Matteo Puccinelli Italien i detta race hade vi med 10 svenskar och bästa var Philip Olsson som 7:e plats på sin Husqvarna.
Nu är det tid med MX2 kval vanns av 1:a Pauls Jonass Estland, 2:a Jeremy Seewer Schweiz och 3:a Darian Sanayei från USA som bästa svensk blev Anton Gole på 12:e plats på sin TM. 16:e plats Alvin Östlund.

Och nu till kvalet MXGP 1:a Jeffrey Herlings Nederländerna, 2:a Romain Febvre Frankrike och på 3:e plats Tim Gajser Slovakien. Vår bästa svenske blev Philip Bengtsson på 22:e plats.
Svenskarna har det tufft i helgen på dom stora klasserna men detta är och dom kommer att kämpa vidare imorgon när det är race.

Vi har nu kommit till söndagens Race i natt har det regnat på banan och är nu lerig.
På morgonen är det tid för EMX150 köra och då vann 1:a Andera Adamo Italien 2:a Luis Outerio Portogal och 3:a Anton Graaf Nordström Sverige. Det är bra vi har fått med 4 st svenskar i år.

Race 2 EMX125 vanns av Mikkel Haarup Danmark 1:a, Brian Moreau Strubhart Frankrike 2:a och 3:a Kevin Horgmo Norge.
Bäste svensk kom Tim Edberg på 10:e plats.

Åke Andersson pratade om Håkan “Carla” Carlqvist och sen blev det en tyst minut för hedra Carla som gick bort den 7 Juli i år. Sen kom det uppvisning från Flygvapnet skulle egentligen vara en Jas 39 Gripen från Ronneby men blev istället C130 Herkules.

Nu har vi kommit till MX2 race1 som vann av Jorge Garcia Prado Spanien på sin KTM,
2:a kom Jeremy Seewer Schweiz på Suzuki och på 3:e plats kom Pauls Jonass Estland på sin KTM.
MXGP Race1 vanns av Tim Gajser Slovakien, 2:a Jeffrey Herlings Nederländerna, 3:a Gautier Paulin Frankrike och vår bäste svensk blev Filip Bengtsson på 19:e plats.

Nu är det paus och vi ser fram emot andra heatet på både MX2 och MXGP och hoppas på bättre resultat för svenskarna.

Tid för Race 2 då det var väldigt spännande att vi trodde att Jeremy Seewer skulle vinna men det blev istället Amerikanen Thomas Covington istället på sin Husqvarna,
2:a Jeremy Seewer Schweiz på sin Suzuki och 3:a blev Pauls Jonass Estland på sin KTM.
Bäste svensk på detta race blev Anton Gole på 16:e plats med sin TM.

Nu är det daxs för sista race för dagen MXGP så tog Romain Febvre från Frankrike på sin Yamaha starten och lede från start till mål, 2:a kom Tim Gajser Slovakien på sin Honda och 3:e plats kom Gautier Paulin Frankrike på sin Husqvarna. Vår svenske Philip Bengtsson kom på 17:e plats på sin KTM.
Pauls Jonass Estland leder fortfarande mästerskapet i MX2 efter helgens körning.
Antonio Cairolli Italien leder MXGP med hela 101 poäng med 3 deltävlingar kvar.

Tack så mycket för denna helgen önskar Urban och Andres.

Foto: Andres Rearte

Urban Relkell
skriven 2017-08-20

print

Våra samarbetspartners