ST ANDREAS – Nytt album Blod och Ben

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 1 september släpper Novoton St Andreas andra album som vänder blicken och hjärtat utåt. Låtarna behandlar ämnen som totalitärt förtryck, missbruk, sexism och brott mot griftefriden. Sådana ämnen behandlas bäst med en stark refräng och lite saxofon. Som en motvikt bygger albumet även en trappa till effektiv verklighetsflykt. Vi dyker ner i djupet med Prins Dakkar och när vi når ytan är vi i Kalifornien, västvärldens sista utpost och de alternativa världarnas födelseplats.

St Andreas är en samling av vänner och älskare som spelat ihop i ett decennium. Med huvudena i molnen och fötterna i leran berättas sanningar till tonerna av en postpunkdoftande pop på svenska.

Redan imorgon (fredag 18 augusti) släpps en singel till innan albumet och det är låten ‘Prins Dakkar’ som anknyter till två viktiga platser att drömma sig bort i – böckernas fantasi och under havets blå djup, säger bandet om låten som gav HYMN skrev gav de “starka vibbar av Olle Ljungström men också av tidiga Kent”.

© Novoton

print

Våra samarbetspartners