FEAR THE WALKING DEAD bland HBO Nordics septembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

September hos HBO Nordic bjuder på den efterlängtade nya HBO-dramaserien The Deuce från skaparna bakom The Wire. Fortsättningen på Fear the Walking Dead tillsammans med hela sjätte säsongen av The Walking Dead trappar upp spänningen ytterligare.The Mindy Project tackar för sig med en sista säsong och sköna Pamela Adlon är tillbaka i Better Things. En ny, animerad komediserie, Mike Judge presents: Tales from the Tour Bus har premiär. Och mycket mer.

THE DEUCE
Premiär 11 september
En av årets allra mest efterlängtade nya tv-serier är här. David Simon (The Wire) och George Pelecanos har skapat The Deuce och i huvudrollerna ser vi James Franco och Maggie Gyllenhaal, i en berättelse om sexhandelns legalisering kring New Yorks Time Square från det tidiga 70-talet – en omtumlande era och en bransch som kom att bli en miljardindustri. Serien är inspirerad av två verkliga bröder (båda spelas av Franco) som drev en bar på Times Square 1971. Gyllenhaal ser vi som den självständiga, prostituerade Candy. Serien består av 8 avsnitt (1×85 + 7×60).

FEAR THE WALKING DEAD
Säsong 3, del 2 (8×60), premiär 11 september
I den andra delen av säsong 3 ”blir det mörkare och blodigare än vi någonsin sett tidigare”, lovar showrunner Dave Erickson. De överlevande tar sig till den amerikanska gränsen, på flykt från de levande döda i Mexico. Familjerna Clark och Otto har säkrat en skör vapenvila med The Nation och tidigare fiender måste nu tillsammans försöka överleva. På Broke Jaw Ranch ökar spänningarna, de blir färre, resurserna minskar och de levande döda kommer allt närmare. Dave Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero och David Alpert är exekutiva producenter, AMC Studios har producerat. Serien är förnyad för en fjärde säsong.

THE MINDY PROJECT
Säsong 6 (10×30), premiär 13 september
Roliga, otåliga och politiskt inkorrekta Mindy Lahiri (Mindy Kaling) är tillbaka i den sista säsongen av komediserien The Mindy Project. Nu handlar det om Mindys äktenskap och hennes grubblerier om det var rätt beslut. Chris Messina återkommer också i sin roll som Danny. Skaparen och stjärnan, tillika Emmynominerade manusförfattaren, producenten och New York Times-bästsäljande författaren Mindy Kaling (”The Office”) har nämnt att flera tidigare medverkande i serien dyker upp i den sista, bland andra bröderna Duplass och Chris Messina.

THE WALKING DEAD
Säsong 6 (16×60) tillgänglig 15 september
Mörkret tätnar i The Walking Dead. I säsong 6 följer vi Rick och hans grupp genom kriser, horder av walkers och attacker från the Wolves. Den omåttligt populära serien, baserad på grafiska noveller, är regisserad av Greg Nicotero, skriven och utvecklad av Frank Darabont och Robert Kirkman och i ledande roller ser vi Norman Reedus, Andrew Lincoln och Steven Yeun.

BETTER THINGS
Säsong 2 (10×30), premiär 15 september
FX-serie med Pamela Adlon (Californication) i sin Emmynominerade och delvis självbiografiska roll som Sam Fox, en hårt jobbande skådespelare i Los Angeles, ensamstående med tre döttrar (Mikey Madison, Olivia Edward och Hannah Alligood). I nya säsongen får Sam fullt upp med att hantera både sitt eget och sina döttrars komplicerade dejtande. Som hon själv beskriver sitt hem; ”a house full of tiny assholes with vaginas…” Adlon har regisserat samtliga 10 avsnitt, som hon skrivit tillsammans med Louis C.K.

VICE PRINCIPALS
Säsong 2 (9×30), premiär 18 september
En ny termin stundar med förändringens vindar på North Jackson High. Gamby (Danny McBride) och Russell (Walton Goggins) lär sig snart att det enda som är svårare än att skaffa sig makt är att behålla den, i denna mörka komediserie från HBO. Skapad av McBride och Jody Hill, regisserad av David Gordon Green och exekutivt producerad av McBride, Hill, Green, Jonathan Watson och Stephanie Laing.

INTO THE BADLANDS
Säsong 2 (10×60) tillgänglig 20 september
Allianser ingås och vänskap sviks i andra säsongen av AMC-serien, känd för att innehålla tv-världens bästa martial arts. Sunny (Daniel Wu) och M.K. (Aramis Knight) har kommit ifrån varandra, fängslade på osannolika platser. M.K. kämpar med att kontrollera sina krafter, Sunny kämpar med att ta sig tillbaka till the Badlands för att hitta sin familj – eller dö. Nick Frost gästar i den återkommande rollen som Bajie; en man med tvivelaktig moral och en otippad allierad till Sunny.

MIKE JUDGE PRESENTS: TALES FROM THE TOUR BUS
Premiär 23 september
Mike Judge (Beavis & Butthead, King of the Hill) ligger bakom denna nya, animerade komediserie i åtta halvtimmesavsnitt. Judge, Richard Mullins och med-författare Dub Cornett har skapat serien, Judge och Cornett är exekutiva producenter, Bob Engelman (The Mask) är med-exekutiv producent och Mullins är producent.

CLINICA DE MIGRANTES: LIFE, LIBERTY AND THE PURSUIT OF HAPPINESS
Dokumentär, premiär 26 september
Filmen dokumenterar en hälsoklinik som drivs av frivilliga för att hjälpa oförsäkrade och papperslösa immigranter, som lämnat sina hemländer och familjer för fysiskt hårda, lågavlönade jobb i USA. Max Pozdorovkin (HBO:s Pussy Riot: A Punk Prayer) har regisserat.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners