SPARZANZA – Ny singel Vindication

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FÖRSTA SINGELN FRÅN DET KOMMANDE ALBUMET “ANNOUNCING THE END” – BANDETS ÅTTONDE PLATTA EFTER 20 ÅR TILLSAMMANS

Stora gitarrer, ett sylvasst driv, de där refrängerna som slingrar sig runt smittsamma melodier och ett mörker som aldrig ljusnar – innehållsförteckningen i Sparzanzas musik är välkänd och fansen har bara blivit fler. Bandets street team – Black Cult – har förgreningar i flera världsdelar och tillsammans med bandet kan de blicka tillbaka på en tjugoårig karriär fylld med explosiv metal, nomineringar i olika prestigefyllda galor samt mängder av lyckade turnéer och spelningar i radio.

I början av augusti i år släckte Sparzanza sina sociala medier med svarta bilder där det stod “THE END” med vit text. Sedan dess har fans spekulerat i om bandet valt att lägga ner, om det är namnet på en ny release eller om jordens undergång är nära. Sanningen är att bandet gjorde exakt det som det nya albumet heter, nämligen “Announcing The End”. Den nya plattan kommer ut i oktober och blir Sparzanzas åttonde studioalbum efter att ha spelat tillsammans i 20 år. Den första singeln från albumet heter “Vindication” och släpps via Despotz Records den 16 augusti.

””Vindication” handlar om människor som rättfärdigar handlingar genom religion, ett ämne som vi tycker är lika aktuellt idag som när vi skrev låten. Oavsett tro och handling, att ha religion i ryggen för fasansfulla verk är helt sjukt. Precis som att barn föds in i det och uppfostras in i en tro som man blint ska följa, utan valmöjlighet. ”Vindication” är vårt ställningstagande, och dessutom en låt som speglar nya albumet på ett bra sätt. ” // Sparzanza

Genom åren har Sparzanza bland annat på Sweden Rock Festival, Sauna Open Air och Q-Stock. Stora festivaler med tunga rykten kring sig och med världsartister som Black Sabbath, Judas Priest och Mötley Crüe på affischerna. Sparzanza har de senaste åren rört sig i de stora bandens kölvatten och har siktet inställt på fler av de stora scenerna.

Biografi
1996 – 2000
Sparzanza bildas i värmländska Kil av gitarristerna Calle och David Johannesson samt trummisen Anders Åberg . Bandet spelar in demos, släpper ett flertal EP´s och ändrar lite i sättningen. Bassisten Johan Carlsson och sångaren Fredrik Weileby går med i bandet.

2000 – 2005
2001 respektive 2003 släpper Sparzanza albumen ”Angels of vengeance” och ”Into the sewers”. Samarbetet med producenten Rikard Löfgren, som kom att bli lite av bandets sjätte medlem, inleds.

2006 – 2010
Med albumet ”Banisher of the light” (2007) faller soundet på plats och Sparzanza hittar formen för framtiden. Uppföljaren ”In Voodoo Veritas” (2009) var en fortsättning på det lyckade receptet. Gitarristen David Johannesson lämnar bandet 2009 och ersätts av Magnus Eronen.

2011 – 2015
Finland upptäcker Sparzanza på allvar. Bandet genomför mängder av spelningar i landet och får stor uppmärksamhet i finsk rockradio. Albumen ”Folie à Cinq” (2012), ”Death Is Certain” – Life Is Not (2012) och ”Circle” (2014) släpps. Sparzanza gör flera musikvideor som finns på bandets YouTube-kanal och spelar i Kina.

2017
Nya albumet ”Announcing The End” skrivs i Spanien och släpps efter sommaren. Efter tjugo år vill Sparzanza nå ut till en bredare publik och skriver på för svenska Despotz Records.

Turnédatum
25 OKT Sparzanza + H.E.A.T – Trädgårn, Göteborg
26 OKT Sparzanza + H.E.A.T – Kulturbolaget, Malmö
27 OKT Sparzanza + TBA – Hell Yeah Rock Club, Linköping
28 OKT Sparzanza – Harry B James, Stockholm
15 NOV Sparzanza – Henry’s Pub, Kuopio
16 NOV Sparzanza – Gong, Turku
17 NOV Sparzanza – Elmun Baari, Helsinki
18 NOV Sparzanza – Olympia, Tampere

Mer datum tillkommer!

Sparzanza är:
Calle Johannesson – Gitarr
Anders Åberg – Trummor
Johan Carlsson – Bas
Fredrik Weileby – Sång
Magnus Eronen – Guitar

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners