SPARZANZA – Ny singel från metalbandet Announcing The End

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att Sparzanzas senaste singel “Vindication” fått mer än 100 000 spelningar på Spotify på mindre än en månad släpper de nu den andra singel som även är titelspåret på det kommande albumet “Announcing The End”. Singeln släpps genom Despotz Records onsdagen den 13 september.

“Introt till ”Announcing The End” avslöjar egentligen vad låten handlar om. Dom sju trumpeterna i den bibliska undergången från uppenbarelseboken. Hagel och eld, blod och ond bråd död, perfekta ingredienser för en grym metal-dänga. Introriffet sätter tonen direkt för låten och refrängen sätter sig som en blodigel på trumhinnorna. Den här gången kommer ni inte undan!” // Sparzanza

I början av augusti i år släckte Sparzanza sina sociala medier med svarta bilder där det stod “THE END” med vit text. Sedan dess har fans spekulerat i om bandet valt att lägga ner, om det är namnet på en ny release eller om jordens undergång är nära. Sanningen är att bandet gjorde exakt det som det nya albumet heter, nämligen “Announcing The End”. Den nya plattan kommer ut i oktober och blir Sparzanzas åttonde studioalbum efter att ha spelat tillsammans i 20 år.

Stora gitarrer, ett sylvasst driv, de där refrängerna som slingrar sig runt smittsamma melodier och ett mörker som aldrig ljusnar – innehållsförteckningen i Sparzanzas musik är välkänd och fansen har bara blivit fler. Bandets street team – Black Cult – har förgreningar i flera världsdelar och tillsammans med bandet kan de blicka tillbaka på en tjugoårig karriär fylld med explosiv metal, nomineringar i olika prestigefyllda galor samt mängder av lyckade turnéer och spelningar i radio.

Genom åren har Sparzanza bland annat på Sweden Rock Festival, Sauna Open Air och Q-Stock. Stora festivaler med tunga rykten kring sig och med världsartister som Black Sabbath, Judas Priest och Mötley Crüe på affischerna. Sparzanza har de senaste åren rört sig i de stora bandens kölvatten och har siktet inställt på fler av de stora scenerna.

Turnédatum
25 OKT Sparzanza + H.E.A.T – Trädgårn, Göteborg
26 OKT Sparzanza + H.E.A.T – Kulturbolaget, Malmö
27 OKT Sparzanza + TBA – Hell Yeah Rock Club, Linköping
28 OKT Sparzanza – Harry B James, Stockholm
15 NOV Sparzanza – Henry’s Pub, Kuopio
16 NOV Sparzanza – Gong, Turku
17 NOV Sparzanza – Elmun Baari, Helsinki
18 NOV Sparzanza – Olympia, Tampere
05 DEC Sparzanza + Amaranthe – Garage, Bergen
06 DEC Sparzanza + Amaranthe – Folken, Stavanger
07 DEC Sparzanza + Amaranthe – Gregers, Hamar
08 DEC Sparzanza + Amaranthe – Rockefeller, Oslo
29 DEC Sparzanza + Sator – Nöjesfabriken, Karlstad

Sparzanza är:
Calle Johannesson – Gitarr
Anders Åberg – Trummor
Johan Carlsson – Bas
Fredrik Weileby – Sång
Magnus Eronen – Gitarr

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners