LCD SOUNDSYSTEM släpper nya låten ”tonite” idag, albumet ”AMERICAN DREAM” kommer den 1 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

LCD Soundsystems efterlängtade fjärde studioalbum ”AMERICAN DREAM” är nu äntligen färdigt! Spåret ”tonite”, som släpps redan idag, premierades via Apple Music på Zane Lowes program World Record på Beats 1. Idag släpps även den officiella musikvideon till spåret.

Redan släppta låtarna ”american dream” och ”call the police”, har blivit varmt mottagna av internationell press och media. Bland annat sa Pitchfork att (LCD Soundsystem) “inte kunde låta mer rätt i tiden” och att “Murphy och Company aldrig har låtit så uppfriskande”. Båda spåren fick sin TV-debut dagen efter att de släppts officiellt den 5 maj i samband med deras uppträdande på Saturday Night Live.

LCD Soundsystem består av frontsångaren James Murphy (samt mångahanda fristående musiker vid liveuppträdanden) och är ett av de mest kritikerrosade banden från 00-talet. Bandet grundades i Brooklyn, New York år 2002 och har under åren nominerats till flertalet amerikanska Grammys, bland annat i kategorierna Best Electronic Dance Album och Best Dance Recording, främst för deras låt ”Daft Punk Is Playing at my House”.

LCD Soundsystems redan påbörjade och omfattande världsturné fortsätter den 26 augusti med avstamp på Hellow Festival i Monterrey, Mexiko, följt av flertalet stopp i Europa med start den 8 september i Köpenhamn.

Lyssna på spåret ”tonite” här:
Albumet ”AMERICAN DREAM” som släpps den 1 september 2017, finns nu att förbeställa här:

LCD Soundsystem online
Hemsida
Instagram
Twitter
Facebook

AMERICAN DREAM Tracklist
1. oh baby
2. other voices
3. i used to
4. change yr mind
5. how do you sleep?
6. tonite
7. call the police
8. american dream
9. emotional haircut
10. black screen

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners