LCD SOUNDSYSTEM är tillbaka: singlarna ”call the police” & ”american dream” släpps i dag!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är nu femton år sedan James Murphy och sitt LCD Soundsystem fångade 00-talet i den monumentala singeln ”Losing My Edge” och skrev popkulturhistoria. Murphy var 33 år gammal och musiken släpptes via hans egna skivbolag DFA (Death From Above). Efter ett par år i tysthet är James Murphy med sitt soundsystem nu tillbaka. Denna gång signad till Colombia Records, en del av Sony Music. Låtarna ”call the police” och ”american dream” presenterades live redan i april under deras spelningar på Brooklyn Steel i New York, och fans världen över har väntat ivrigt på att låtarna ska släppas sedan dess.

LCD Soundsystem består av frontsångaren James Murphy (samt mångahanda fristående musiker vid liveuppträdanden) och är ett av de mest kritikerrosade banden i modern tid. Bandet grundades i Brooklyn, New York år 2002 och har under åren nominerats till flertalet Amerikanska Grammys, band annat i kategorierna Best Electronic Dance Album och Best Dance Recording, främst för deras låt ”Daft Punk Is Playing at my House”.

Mellan 2005 och 2010 släppte bandet albumen “LCD Soundsystem”, “Sound Of Silver” och “This Is Happening” för att efter en stor konsert i Madison Square Garden 2011, lägga instrumenten på hyllan. Det här är alltså det första vi hör från bandet på 6 år utöver jullåten ”Christmas Will Break Your Heart” som släpptes vintern 2015!

Låtarna call the police och american dream premäras idag i samband med deras uppträdande på Saturday Night Live som leds av Chris Pine. Framträdandet markerar första livespelningen som bandet gör sedan deras recidency på Brooklyn Steel (NY). Nya albumet väntas komma i höst.

Facebook
Website
Instagram
Twitter

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners