THE RASMUS – Ny singel “Silver Night”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Rasmus släpper sitt första album på 5 år den 6:e Oktober men kommer redan nu med singel nummer 2. Silver Night är titeln och är uppföljare till första singeln Paradise som släpptes innan sommaren.

Den 6:e oktober släpps Dark Matters, det första nya albumet sedan 2012. Första singeln Paradise framförde bandet på TV4s Sommarkrysset på Gröna Lund den 8:e juli.
Nya singeln Silver Night är inspelad och mixad i Stockholm och släpps den 25:e augusti. För produktionen för hela albumet står det framgångsrika teamet The Family (som låg bakom Måns Zelmerlöws ”Heroes” och årets låt med Loreen).

The Rasmus är en av Finlands mest framgångsrika musikexporter genom tiderna. Det stora genombrottet kom på bandets femte album, med singeln “In The Shadows” som blev en megahit i hela världen. 2012 gjorde bandet ett avbrott i skivsläpp för att hinna ikapp med sina civila liv men fortsatte att turnera över hela världen. Sångaren Lauri Ylönen har nyligen genomgått en tuff skilsmässa och flyttat till Los Angeles, en förändring som återspeglas i det nya albumet.

Silver Night är, enligt sångaren, ”en låt om att lämnas utanför, att bli avvisad av sina egna. Att vara den ensamma vargen”.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners