THE PSYCHEDELIC FURS bland nyheter från Playground Music v. 35

Klicka på bilden, för att se hela bilden

DEBUTANTEN DAVID BAY SLÄPPER NU-DISCO-COVER PÅ JOY DIVISION-KLASSIKER
Där analogt möter digitalt, där retro möter det moderna, där funky sammanflätas med ett mer avslappnat sound – där hittar vi David Bay, artisten som bjuder på en unik och personlig mix av alternativ indie-dance och nu-disco, och som musikaliskt befinner i samma sfär som Purple Disco och Roosevelt. Efter att ha gjort sig ett namn de senaste åren som remixare är det äntligen dags för honom att för första gången släppa egen musik i form av hans egen tolkning av Joy Divisions klassiker Love Will Tear Us Apart.
David Bay kommer från Hamburg och är i tjugoårsåldern. Hans musikaliska resa inleddes som 13-åring i egna bandet Pool, och med dem turnerade han runt Europa och USA och öppnade för band som The 1975 samt släppte musik genom etiketter som Kitsuné.
Bay ansvarar dessutom för disco-etiketten Zissou Records tillsammans med vännen DJ Dreams. Genom Zissou Records arrangerar de fester i Hamburg och Berlin, släpper vinyler med nya house-producenter och har dessutom synts och hörts i kanaler som Majestic Casual med mera.
Som producent har Bay arbetat med artister vars musik spänner över nästan hela genrespektrumet. Nu är det dock dags för honom att ta plats på musikscenen med sitt soloprojekt, och vi är mycket glada att få presentera det idag!
Detta är bara början på David Bays resa.

SVENSKE ARTISTEN DJ SEINFELDS NYA ALBUM ÄNTLIGEN UTE
Malmöbaserade producenten DJ Seinfeld släpper idag albumet Mirrors som är hans första via Ninja Tune. Albumet spelades in i Berlin och Malmö.
DJ Seinfeld slog igenom 2017 med det hyllade debutalbumet Time Spent Away From U som uppmärksammades av bland andra Bonobo, Flume och Flying Lotus. Hans singlar U Already Know och These Things Will Come To Be har snurrat stadigt på P3 under sommaren, och i juli prydde han omslaget på den klassiska musiktidningen Mixmag.
Idag spelar han även på Department Festival: Långholmen Edition.

THE RASMUS OCH APOCALYPTICA SAMARBETAR PÅ NY SINGEL
Venomous Moon är den andra singeln från The Rasmus kommande album, inspelad under pandemin, med bandmedlemmarna strandade på Hawaii, i Helsingfors och i Sydney och med producenten Joshua i England. Den är samproducerad av Martin Hansen, som har arbetat med The Rasmus på fyra album, inklusive deras genombrottssingel In the Shadows. Han har också arbetat med Apocalyptica tidigare, som bidrar till låten med intensiva celloriff av det slag som är deras varumärke. The Rasmus-sångaren Lauri Ylönen och Apocalyptica har jobbat ihop tidigare, på låtarna Bittersweet och Life Burns.
”Venomous Moon handlar om isolation och att separeras från världen, men jag skrev den innan viruset kom. Jag måste ha fått en föraning om framtiden, och det tillförde ett helt nytt lager av melankoli till låten”, förklarar Lauri Ylönen.
Musikvideon till Venomous Moon regisseras av Vertti Virkajärvi och produceras av No Office. Båda banden uppträder i videon, som är inspirerad av TV-serien Stranger Things och innehåller skrämmande varelser som härstammar från samma djupa skogar som Mårran hos Mumintrollen. Videon har premiär ikväll kl. 17:00.
The Rasmus kommer att ge sig ut på en världsturné hösten 2022. Detaljer om det kommande albumet meddelas snart.

JON HOPKINS SLÄPPER SINGEL OCH AVSLÖJAR ALBUMDETALJER
I november är väntan på ett nytt album från Jon Hopkins över. Den 12 november närmare bestämt släpps Music For Psychedelic Therapy, och idag får vi en första inblick i albumet i form av dess slutspår Sit Around The Fire som nu släpps som singel.
Singeln är ett unikt samarbete mellan Hopkins, producenten East Forest samt den legendariska gurun Ram Dass, vars bok Be Here Now firar 50-årsjubileum i år. Videon till låten är gjord av Tom Readdy och Lucy Dawkins på Yes Please och innehåller vackra animerade bilder från just Be Here Now.

BABYMETAL FIRAR 10-ÅRSJUBILEUM
Japanska kawaii-metalbandet BABYMETAL firar sitt 10-årsjubileum i år och gjorde tidigare under året hela tio spelningar på Budokan inför en liten publik.
I juni samlade bandet sedan ihop sina bästa framträdanden från gigen och gjorde en livestream på en japansk plattform, och det är dessa som nu kommer att släppas som ett album som fått namnet 10 BABYMETAL BUDOKAN. Detta kommer att vara det sista ur detta kapitel för BABYMETAL, som också har meddelat att de kommer att ha ett uppehåll med start den 10 oktober i år. Albumet släpps den 29 september digitalt och den 15 oktober fysiskt.

THE PSYCHEDELIC FURS GÖR SIG REDO FÖR TURNÉ MED NY SINGEL
I samband med att The Psychedelic Furs förbereder sig inför att äntligen kunna turnera igen släppte de i veckan en ny singel vid namn Evergreen. Låten är producerad av Richard Fortus och David Maurice tillsammans med bandet och spelades in i samband med senaste hyllade albumet Made Of Rain.
The Psychedelic Furs sångare Richard Butler kommenterar:
“Evergreen is something that we did while we were putting together Made Of Rain. It’s a song about memory and the passing of time.”

BILLY BRAGG GER OSS LÅTEN PASS IT ON
Billy Bragg har varit en orädd och outtröttlig liveartist och en oförliknelig politisk förkämpe i över 30 år, och han har hittills släppt hela nio solostudioalbum.
Nu är Billy Bragg aktuell med sitt tionde album The Million Things That Never Happened som ska släppas den 8 oktober, och plattan innehåller tolv countryrock-pärlor fulla av soul. Idag bjuder Bragg på ytterligare ett smakprov från plattan, singeln Pass It On.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners