THE DEUCE: Premiär den 11 september på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ny dramaserie från HBO och skaparna David Simon (The Wire) och George Pelecanos, med James Franco och Maggie Gyllenhaal i huvudrollerna.

The Deuce utspelar sig under den era då sexhandeln tog steget från bakgatornas skyddande mörker till en dollarstinn industri och dess epicentrum utgick från New Yorks Time Square.

The Deuce (som även var smeknamnet på mytomspunna 42nd Street) har James Franco och Maggie Gyllenhaal i huvudrollerna. Serien består av åtta avsnitt med premiär den 11 september följt av nya avsnitt varje måndag på HBO Nordic. David Simon (The Wire) och George Pelecanos har skapat serien. David Simon, George Pelecanos, Nina K. Noble och James Franco är exekutiva producenter, Richard Price är med-producent och Mark Henry Johnson och Maggie Gyllenhaal är producenter.

The Deuce utspelar sig under porrkulturens frammarsch i New York under tidigt 70-tal fram till mitten av 80-talet, en tuff och omtumlande tid då USA befann sig i en sexliberaliserande kulturrevolution ocn nya lagliga vägar för sexhandeln skapade en miljardindustri. På vägen möter vi bartenders, postituerade, hallickar, poliser och andra nattfjärilar som virvlar iväg in i en värld av sex, brott, framgångar, motgångar och våld under porrindustrins resa från maffiadrivna massagesalonger och filmlabb till legitimitet.

Berättelsen är fiktion men bygger på grundlig research av producenten Marc Henry Johnson, bland annat från ett par verkliga tvillingbröder som agerade frontmän för maffiafamiljen Gambino, och genom ett stort antal intervjuer med överlevande från denna tid.

Pelecanos berättar: ”Times Square under 70-talet är fortfarande något många minns som centrumet för dekadens och sedefördärv, men vad man ofta glömmer bort är att det också var en smältdegel för experimenterande och sexuell frigjordhet. Musiken, de obskyra kläderna, de vackra bilarna och själva tidsandan, som den fångats i filmer som till exempel Mean Streets, The French Connection och Black Ceasar, har varit stor inspiration för oss till The Deuce”.

David Simon och George Pelecanos har förutom The Wire även samarbetat med HBO:s New Orleansdrama Treme. Simon (författare, journalist och producent) har för HBO även arbetat med The Corner, Generation Kill och Show Me A Hero. Pelecanos (författare och filmproducent) har skrivit över 20 kritikerrosade böcker, bland andra The Double och The Turnaround. Han var författare och medproducent till HBO:s The Pacific.

Ett flertal andra välmeriterade författare har också bidragit till manuset; Richard Price, Megan Abbot och Lisa Lutz. Övriga manusmedarbetare inkluderar Will Ralston, Chris Yakaitis och Marc Henry Johnson.

I rollerna ser vi James Franco (Oscarsnominerad för 127 Hours) som enäggstvillingarna Vincent och Frankie Martino, Maggie Gyllenhaal (Oscarsnominerad för Crazy Heart) som den självständiga, prostituerade Candy, Gary Carr (Downton Abbey) som hallicken C.C., Margarita Levieva (The Blacklist) som studenten/barflickan Abigail ”Abby” Parker, Lawrence Gillliard Jr. (The Wire) som polisen Chris Alston, Dominique Fishback (Show Me A Hero) som prostituerade Darlene, Emily Meade (The Leftovers) som prostituerade Lori, Gbenga Akinnagbe (The Good Wife) som hallicken Larry Brown, Chris Bauer (The Wire) som Bobby Dwyer, Chris Coy (Banshee) som bartender Paul Hendrickson, Natalie Paul (Show Me A Hero) som reporter Sandra Washington och Michael Rispoli (The Sopranos) som maffiabossen Rudy Pipilo.

Vincent Martino (James Franco) är en framgångsrik och skarpsinnig bartender som plötsligt och mot sin vilja hamnar i centrum för stadens sexhandel, efter påstötningar av Rudy Pipilo (Michael Rispoli), en maffiakille med många kontakter. Rudy representerar Gambino-familjen och deras ekonomiska intressen i stadsdelens sexhandel. Abby Parker (Margarita Levieva) har hoppat av sina universitetsstudier och hon inleder ett förhållande med Vincent. Vincents identiska tvillingbror Frankie är hans frisinnade motsats, som lever på sin bror men dras in i Pipilos affärer.

Candy (Maggie Gyllenhaal) jobbar som självständig prostituerad och vägrar ingå i någon hallicks kontrollnät längst med Eight- och Ninth Avenue. Hon har en son som bor med hennes föräldrar i en förort, men hennes ambition och intelligens – och viljan att komma bort från gatan – leder henne in i den växande porrindustrin, som hon hoppas ska kunna ge henne och kanske även hennes medsystrar, bättre villkor.

Darlene (Dominique Fishback) är en ung, streetsmart kvinna från North Carolina som använder sin smarthet för att kontrollera sin instabile hallick, Larry Brown (Gbenga Akinnagbe). Lori (Emily Meade) har just klivit av Greyhound-bussen från Minnesota och plockas snabbt upp av hallicken C.C. (Gary Carr). Medan C.C. är lika delar charm och brutalitet styr Larry Brown sitt stall med skräckmetoder.

Chris Alston (Lawrence Gilliard Jr.) är polis i midtown. Han ifrågasätter sina överordnades metoder och om det ens är möjligt att göra ett bra jobb under rådande förutsättningar. När han får order om att inte bevaka en del av sitt distrikt väster om Times Square påbörjar han en egen utredning som för honom samman med den nykläckta reportern Sandra Washington (Natalie Paul) som bevakar sexindustrin.

Michelle MacLaren (Breaking Bad, Game of Thrones) har regisserat första och sista avsnittet. James Franco har regisserat två av avsnitten. Övriga regissörer är Ernest Dickerson, Uta Briesewitz, Alex Hall och Roxann Dawson.

The Deuce har premiär på HBO Nordic 11 september.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners