RIDDARNA – Nytt album ‘En annan tid’ (29 september)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tre år har gått sedan Riddarnas senaste album Under jorden (2014) och sedan dess har basisten Patrik Jakubowski släppt musik under eget namn och sångaren Edward Forslund har släppt musik med sitt band Pink Milk. Nu i höst är Riddarna äntligen tillbaka med sitt fjärde album. Skivan, som har förärats titeln En Annan Tid är inspelat på bandets hemmamarker i West India Studio på Gotland. Där har Riddarna genom åren utvecklat sin experimentellt mörka rock och det tedde sig naturligt att det skulle vara dit de tog tillflykt för att samlas och spela in materialet som utgör En Annan Tid. Bandet har producerat skivan själva för att sedan låta Niels Nielsen (Ghost, Dead Soul) mixa skivan och ge den en sista handpåläggning.

En annan tid är en tung atmosfärisk resa som får tankarna att gå till band som Imperiet, Queens of the Stone Age och The War on Drugs, med texter om hur det känns att vara avskärmad världen och människorna däri, känslan av att jorden verkar vrida sig åt fel håll, och om strategin att fly in i sig själv för att överleva. Det skimrar, pulserar och vibrerar, det är organiskt och väcker drömmar om en annan tid.

Tidigare under året har bandet bjudit på smakprov inför albumet i form av singlarna Ingenting och Härlig är jorden.

För att fira releasen bjuder Riddarna upp till konsert på Pustervik den 29 september. Biljetter finns ute nu och går att köpa här.

Höj volymen, andas in, andas ut
– Riddarna

Riddarna är Edward Forslund, Erik Dahlström, Patrik Jakubowski

© Novoton

print

Våra samarbetspartners