RIDDARNA släpper ny singel ‘Härlig är jorden’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

‘Härlig är Jorden’ är den andra singeln från bandets kommande fjärde album och, som vanligt när det gäller Riddarna, kommer låten med visuella bilder som bidrar till att ledsaga oss in i Riddarnas idévärld.

Tidigare i vår släppte Riddarna singeln ‘Ingenting’ och följer nu upp med ‘Härlig är Jorden’. Likt föregångaren är den inspelad i Väskinde på Gotland och är ännu ett prov på varför Riddarna anses vara ett av våra mest innovativa och träffsäkra rockband. Likt ett ånglok pulserar rytm, riff och melodier gemensamt framåt med en skräckinjagande precision och lämnar lyssnaren osäker på vad som precis har träffat dem.

För bandet är det en låt som handlar om att hålla sig vid liv.
Helt enkelt.
”Härlig är jorden
Lyft huvudet min vän
Här kommer stormen
Härlig är jorden
Jag vet att det är mörkt
Andas in
Andas ut”
/ Riddarna

Kommande video till ‘Härlig är Jorden’ är producerad av illustratören och animatören Sandra Lundvall (som också gjort omslaget). Detta markerar hennes debut i musikvideo-sammanhang och låter oss följa den kvinnliga huvudrollens våldsamma resa under en dag i livet. Riddarna medverkar själva i animerad form i videon.

”Jag ville göra videon som en actionfylld kortfilm med en stark kvinnlig huvudroll. Jag tyckte att det passade väl till låten som Riddarna gav mig.” / Sandra Lundvall.

www.riddarna.com

© Novoton

print

Våra samarbetspartners