TORII WOLF släpper singeln Free ft MACKLEMORE & Dj PREMIER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Singeln Free ft Macklemore & Dj Premier släpptes i fredags och har redan lagts till på New Music Friday i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Frankrike och Australien. Free har även uppmärksammats av prestigefyllda tidningarna Complex och Billboard.

“‘Free’ is a special tune. It’s very relatable,” she explained. “True freedom comes from within; it’s the battle we face each day with our own identity. Having the confidence to be comfortable in our skin and with who we are; and being our true authentic selves. I find the content of someone else’s mind most attractive.

She continued, “Feeling free in my gender fluidity and the way I connect with other humans is vital to my being. To feel safe in outwardly expressing what it is that ignites a spark in me can be very challenging in the society we live in. However, it’s only harder when I try and resist it. It feels very important for me to lead by example in sharing with others how we are in control of our own destiny. To be in touch with ourselves in knowing what we want, who we are and what feels good is such a gift. It radiates and it is very liberating. Allowing your spirit to shine can be contagious and that freedom from within is the light that we all need.”

Citatet är från intervju som Complex gjort med Wolf och Premier om Free. Du hittar artikeln i sin helthet här.

Det krävs en hel del för att fånga Premiers uppmärksamhet och respekt. En ikon som bara vid ett fåtal tillfällen tidigare tagit sig an en artist på detta sätt och producerat ett helt album. Senaste framgångsrika gången med en kvinnlig artist var med Christina Aguilera där det slutade med ett par globala hits och några grammisar.

När första singeln med Torii Wolf släpptes ifjol tog det fart direkt. Hon hyllades av bland andra Pitchfork, Vibe, Okayplayer och Complex. Albumet Flow Riiot släpps den 29 september och har förutom Premier även producerats av King Of Chill, araabMUZIK och Mike Zombie (Drake etc).

© Elin Hedman PR

print

Våra samarbetspartners