TRIGGERFINGER – Belgiska trion släpper video för Colossus

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Trion från Antwerpen i Belgien (Ruben Block sång och gitarr, Paul Van Bruystegem bas och Mario Goossens trummor) har skaffat sig ett solitt rykte i Europa, USA och Kanada som ett av dagens mest drivna och välklädda band. Med sitt självbetitlade debutalbum (2004), What Grabs Ya (2008), All This Dancing Around (2010) samt By Absence Of The Sun (2014) har bandet etablerat sig på dagens rockscen. De två senaste plattorna har sålt platina respektive guld och deras improviserade cover av Lykke Lis låt I Follow Rivers blev en stor hit i Europa2012 vilket ledde till rollen som förband till the Rolling Stones 2013 och 2014.

Men efter fyra studioalbum och ett långvarit och intensivt turnerande var tiden mogen för förändring. När Triggerfinger skrev låtar inför sitn nya platta ville de ha lite nya färger på paletten.

“Vi behövde ta det lite lugnt ett tag”, erkänner Ruben Block. “Så först samarbetade vi lite med andra musiker för att röra om lite i grytan. Det fick oss att se på våra låtar i nytt ljus. Steg två var att bygga en egen liten studio där vi kunde föra oväsen dygnet runt. Full volym klockan två på natten? Inga problem! Men det handlade inte enbart om volymen. Våra tre tidigare plattor har alla byggt på en enorm energi och samspelet emellan oss och detta kändes inte längre som prio ett. Den här gången var låtarna prio ett. Vårt motto blev: det som funkar behåller vi. Akustiska instrument, samplingar, keyboards, slagverk, dubbla basar, så länge de gör låten bättre så är vi nöjda.”

Colossus var den första låten bandet jobbade på som har två basar. Block: “Att plocka bort gitarren gjorde underverk för svänget och kombinationen med två basar blev ljudmässigt väldigt speciellt. Det känns tungt men lätt på samma gång. Bilder och stycken av konversationer dök upp för mitt inre som ett slags collage och jag började skandera Colossus!, Colossus! och så fick det bli!”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners