JONAS NYDESJÖ släpper nyskriven orkestermusik, gästas av OLA SALO, FRIDA ÖHRN m.fl.

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jonas Nydesjö har de senaste tio åren varit en av Sveriges mest anlitade arrangörer, kompositörer och dirigenter med otaliga konserter med Sveriges symfoniorkestrar och operahus. Ofta när orkestrarna velat gå utanför sin egen genre och bjudit in popartister har han gjort konsertprojekt med till exempel Ola Salo, Annika Norlin, Moto Boy, Tingsek och Nina Persson.

När Jonas den 15:e september släpper “Borderlands”, sitt första album i eget namn, har han istället för att ta artisters låtar och göra nya symfoniversioner, eller för den delen ta klassiska verk och låta popsångare sjunga dem på sitt sätt, skrivit ny musik direkt för mötet. Artisten ska göra det som den är bra på, och orkestern samma sak.

”Jag har länge intresserat mig för hur man skapar musik som förenar styrkor från olika genrer. På den här skivan har jag skrivit musik som tar vara på mycket av det jag älskar hos symfoniorkestern – detaljrikedomen, dynamiken och den nästan oändliga musikaliska färgpaletten. Samtidigt har jag velat ge artisterna möjlighet att tillföra sin personlighet och musikalitet utan att behöva anpassa sig till orkesterns sätt att arbeta.”

”Borderlands” består av fyra vågade, experimentella och speciella verk, var och ett med sin egen solist: Ola Salo, Jennie Abrahamsson, Frida Öhrn och Emanuel Lundgren. Alla omhuldade av en rik, dynamisk inspelning med Helsingborgs Symfoniorkester. Storslaget och visionärt – välkommen till gränslanden!

© Birds Will Sing For You Enterprises

print

Våra samarbetspartners