TAKIDA OCH STIFTELSEN SLÅR PUBLIKREKORD I DALHALLA!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ännu ett publikrekord har slagits i Dalhalla. Gårdagens konsert med Takida och Stiftelsen lockade hela 5653 besökare, vilket är ett nytt rekord sett till en enskild konsert på en av Sveriges vackraste och mest unika utomhusarenor.

Dalhalla invigdes 1993 i det nedlagda kalkstensbrottet Draggängarna utanför Rättvik i Dalarna. Det är en arena som har rankats som en av de bästa och vackraste i världen – ett flertal gånger. Man har också haft storheter på scen som Sting, ZZ Top, Pet Shop Boys, Patti Smith och Neil Young för att nämna några.

Men det var gårdagens konsert med de svenska favoriterna Takida och Stiftelsen (med amerikanska Ryan Star och skotska Fatherson som support) som slog det befintliga rekordet (satt av ZZ Top 2016). Det aktuella rekordet för Dalhalla är alltså 5653 besökare och det sattes fredag 28 juli 2017 av Takida & Stiftelsen.

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners