CAGE THE ELEPHANT släpper livealbumet “Unpeeled” idag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Cage the Elephant består av frontsångaren Matt Shultz, gitarristen Brad Shultz, trummisen Jared Champion, basisten Daniel Tichenor, gitarristen Nick Bockrath och Matthan Minster på keys och backing vocals. Cage The Elephant är hyllade som ett utav världens mest explosiva liveband och har sålt ut flera headlining-turnéer, inklusive en arenaturné under sommaren 2016 samt nyligen även en europeisk turné.

Albumet ”Unpeeled” spelades in under april månad i år vid bandets “Live & Unpeeled” -konserter i Los Angeles, Washington DC, Knoxville och Nashville. Med på albumet hittas totalt tjugoen låtar varav arton spår av dessa är kurerade från bandets fyra tidigare släppta album med tre tolkningar av befintliga låtar, samt även låtar med strängkvartett-och körackompanjemang. Gitarristen Brad Shultz förklarar de nya låttolkningarna:

“We connected with the songs in a way we hadn’t before. It was really all about the balance of the intimacy and the delicacy of how we approach playing these songs live acoustically and with strings as we hadn’t done before. We were very transparent, and we found the more honest you can be with yourself, the more honest you can be with everyone else.”

Frontsångaren Matt Shultz fortsätter vidare:

“Many times you’re adding sonic layers looking for something to hide behind, and what you don’t realize is that that vulnerability and that nakedness might be the most compelling and interesting thing about the song.”

Cage the Elephant tog hem sin första Grammis vid förra årets upplaga av Amerikanska GRAMMY® AWARD för Bästa Rock Album för albumet, “Tell Me I’m Pretty”, producerat av Dan Auerbach från The Black Keys.

Cage the Elephant släpper deras live album “Unpeeled” idag 28 juli 2017 vi RCA/Sony Music. Lyssna här

Cage the Elephant online
Hemsida
Facebook
Twitter
Instagram

“UNPEELED” Track Listing
01 Cry Baby
02 Whole Wide World
03 Sweetie Little Jean
04 Spiderhead
05 Take It Or Leave It
06 Too Late To Say Goodbye
07 Punchin’ Bag
08 Shake Me Down
09 Telescope
10 Instant Crush
11 Trouble
12 Ain’t No Rest For The Wicked
13 Rubber Ball
14 Aberdeen
15 Golden Brown
16 Cold Cold Cold
17 How Are You True
18 Come A Little Closer
19 Back Against The Wall
20 Cigarette Daydreams
21 Right Before My Eyes

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners