SKOTT – Sveriges nya musikexport släpper musikvideo till singeln ”Mermaid”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svenska artisten SKOTT, signad till Chess Club i UK, har av media beskrivits som ”Sveriges nya musikexport” och har hypats av internationella musiksajter som Indieshuffle, Clashmusic och Pigeons & Planes. Bakom artistnamnet döljer sig 25-åriga Pauline Skött, född och uppvuxen i Dalarna i Vikarbyn utanför Rättvik.

SKOTT har uppmärksammats stort det senaste året och har sedan förra sommaren hunnit släppa fem låtar, som alla mottagits av jubel. Världsstjärnor som Katy Perry och Lorde har öst kärlek via Twitter och SKOTT har börjat etablera sig som artist i både USA och Europa, inte minst via idogt turnerande.

”lady, porcelain is the shit” – Lorde
”HOLY SHIT! this song is vibes for days” – Katy Perry om ”Wolf”

I början av året begav sig SKOTT och hennes band ut på sin första turné med gig i London, Los Angeles, Paris, Berlin och New York bland annat. Hon gjorde även ett omtalat gig på musikfestivalen SXSW i Austin i mars. I juni gick startskottet för ännu en världsturné som sträcker sig fram till slutet av oktober, där hon utöver att headlinea flertalet datum själv även öppnar upp för stjärnor som MÖ och Phantogram. I Sverige har vi lyxen att se SKOTT på Popaganda den 2 september.

I onsdags släpptes nya singeln “Mermaid”. Låten premiärspelades av BBC Radio 1 och idag släpps tillhörande musikvideon som är regisserad av Emile Rafael.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners