SKOTT – Idag släpps EPn “Stay Off My Mind” och i vår väntar turné med MØ

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svenska Skott, Pauline Skött, släpper EP:n “Stay Off My Mind” idag via Chess Club/RCA. Den innehåller fyra nya låtar och första singeln är titelspåret “Stay Off My Mind”, en låt som visar ytterligare en sida av Skott som hennes publik inte hört tidigare – ett mer lekfullt och sprudlande sound än föregående singlar. Låten samplar trummor från Peter Bjorn and Johns mycket älskade kultklassiker ”Young Folks”.

Skott berättar om låten “Stay Off My Mind”: “Jag har jobbat med Bjorn från Peter Bjorn & John, och vi tänkte byta ut samplingen, med det funkade så perfekt att vi i slutändan valde att ha kvar den i låten. Producenterna och jag kunde inte bestämma bpm för låten – när versen kändes snabb, kändes refrängen långsam, så låten byter faktiskt tempo fyra gånger”.

Trots de ljusa och livfulla melodierna skrevs “Stay Off My Mind” efter att en nära vän till Skott gått bort.

“I slutändan är det en låt om att sakna någon så mycket att du nästan lever mer i det förflutna än i nuet. Det är dubbla känslor eftersom vi kan ha så fina minnen, men livet fortsätter och ibland får man flashbacks som kan hålla en tillbaka så pass att det är svårt att gå vidare”.

På nya EP:n har Skott återigen teamat ihop sig med de Stockholmsbaserade producenterna Christian Nilsson, Theo Carlson och Agrin Rhamani, samtidigt som Anders Hvenare (Miike Snow, Niki & The Dove, Tove Styrke) har mixat.

Skott som tidigare hyllats av Katy Perry och Lorde på Twitter har ett lovande 2018 framför sig. Utöver EP och singelsläpp är hon nominerad på P3 Guld i kategorierna Framtidens Artist och Årets Pop. Under mars/april väntar en turné tillsammans med MØ i Storbritannien.

Låtlista EP “Stay Off My Mind”:
“Stay Off My Mind”
“This Vibe”
“Russian Soul”
“In The Mood”

Skott Live:
28 Mars – O2 Ritz, Manchester (w/ MØ)
30 Mars – O2 Institute, Birmingham (w/ MØ)
31 Mars – O2 ABC, Glasgow (w/ MØ)
4 April – O2 Academy Brixton, London (w/ MØ)
5 April – Open, Norwich (w/ MØ)
7 April – O2 Academy, Bristol (w/ MØ)

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners