QUINN SULLIVAN släpper video från senaste plattan Midnight Highway

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Quinn Sullvian släppte sitt senaste album Midnight Highway 24 Mars på Provogue Records/Mascot Label Group.

Den 5 augusti spelar han på Notodden Bluesfestival i Norge.

Quinn Sullivan har varit proffsmusiker i större delen av sitt liv. Han har delat scen med Buddy Guy, Eric Clapton, Los Lobos, The Roots, Derek Trucks & Susan Tedeschi och Joe Bonamassa. Han har agerat förband till B.B. King som efteråt lät honom spela på hans älskade gitarr Lucille. Han har spelat på ställen och festivaler som Hollywood Bowl, RKF Stadium, Madison Square Garden, Montreux Jazz Festival och Mahindra Blues Festival. Han har turnerat med Experience Hendrix tillsammans med Billy Cox och framträtt på TVs The Tonight Show med Jay Leno, Oprah, Late Night med Jimmy Fallon, Conan och två gånger på The Ellen Degeneres Show.

Rätt otroligt med tanke på att Quinn Sullivan är bara 17 år gammal. Hans tredje platta Midnight Highway är producerad av flerfaldigt Grammy-belönade Tom Hambridge som även sitter på trumstolen bakom Quinn. Den är ännu ett steg framåt för Quinn sedan han började jamma med barnmusikbandet Tom Jam Puppet band vid 3 år och sedan uppträdde på The Ellen Degeneres Show vid 6 och sen tog Buddy Guy sig an honom vid 8 år och är än idag hans protegé.

Quinn Sullivans ålder och långa relation till Buddy Guy är anmärkningsvärd men så även hans fullständiga hängivenhet till sin musik. “På den här plattan ville jag se hur långt vi kunde sträcka ut musikaliskt. Jag har varit mer delaktig i allt från arrangemang, produktion till låtskrivande. Jag vill inte helt lämna bluesen (det gör jag aldrig) men jag ville testa lite nya grejer. Att få till sången kändes extra viktigt och är resultatet av många spelningar och träning med min sångpedagog. Det var lite märkligt när rösten förändrades för några år sen.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners