QUINN SULLIVAN släpper video till låten Something For Me från senaste albumet Midnight Highway

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Quinn Sullivans tredje platta Midnight Highway släpptes 24 mars och är producerad av flerfaldigt Grammy-belönade Tom Hambridge som även sitter på trumstolen bakom Quinn. Den är ännu ett steg framåt för Quinn sedan han började jamma med barnmusikbandet Tom Jam Puppet band vid 3 år och sedan uppträdde på The Ellen Degeneres Show vid 6 och sen tog Buddy Guy sig an honom vid 8 år och är än idag hans protegé.

Quinn Sullivans ålder och långa relation till Buddy Guy är anmärkningsvärd men så även hans fullständiga hängivenhet till sin musik. “På den här plattan ville jag se hur långt vi kunde sträcka ut musikaliskt. Jag har varit mer delaktig i allt från arrangemang, produktion till låtskrivande. Jag vill inte helt lämna bluesen (det gör jag aldrig) men jag ville testa lite nya grejer. Att få till sången kändes extra viktigt och är resultatet av många spelningar och träning med min sångpedagog. Det var lite märkligt när rösten förändrades för några år sen.”

Quinn fortsätter: “Jag erkänner villigt att låtskrivandet är något jag satsar helhjärtat på.” Något som visar sig på Midnight Highway där hans namn finn under tre av plattans låtar: Eyes For You, Lifting Off och Going. En favoritlåt fick också plats, George Harrisons While My Guitar Gently Weeps. För trots Quinn Sullivans bluesrötter älskar han allt med The Beatles så man gorde allt för att efterlikna Harrisons gitarrsolo så mycket som möjligt. Producenten Tom Hambridge berättar: Vi ville verkligen att den skulle låta som på Beatles vita album så vi gjorde efterforskningar om inspelningen. Mikrofonplaceringar, orgelljud, allt gicks igenom och som den Beatles-fan han är så njöt Quinn varje sekund!”

Det mesta av inspelningarna gjordes i Blackbird Studio i Nashville med några av stadens bästa musiker varav flera spelat med Buddy Guy: basisterna Michael Rhodes och Tom MacDonald, gitarristen Rob McNelley samt keyboardisten Reese Wynans från Stevie Ray Vaughans Double Trouble. Hambridge konstaterar: “Quinn ville att vi skulle göra plattan på samma sätt som vi gjort Buddy Guys plattor och så blev det…med råge!”

© Mascot Label Group

print

Våra samarbetspartners