PARADISE LOST SLÄPPER ALBUM – KOMMER TILL UPPSALA OCH GÖTEBORG

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Brittiska death doom-ikonerna Paradise Lost gjorde succé senast de var på besök i Sverige. I september släpper kvartetten sitt femtonde(!) studioalbum, “Medusa”, tätt följt av en omfattande turné. Lördag 30 september spelar bandet på Sticky Fingers i Göteborg och den 5 oktober kommer PL till Katalin i Uppsala! Support: Pallbearer och Sinistro.

Halifax-bandet är pionjärer inom death doom-genren och har varit aktiva sedan slutet av 80-talet. Genom åren har Paradise Lost också inspirerat och influerat många andra band i genren med sin unika mix av death och doom metal. Bland fansen kan nämnas svenska Katatonia som enligt egen utsago startade som “Paradise Lost fanboys”.

Genom åren har sångaren Nick Holmes och gitarristen Greg Mackintosh skrivit nästan alla bandets låtar. Och att bandet varit konsekventa och hållit ihop har varit en del av nästan 30 års framgångar – med ros från kritiker, utsålda turnéer och banbrytande album.

Nu längtar vi till höstens album “Medusa” och de efterföljande två stoppen i Sverige. Och ni som har sett Paradise Lost live innan vet att det är en upplevelse utöver det vanliga. Att fantastiska Pallbearer och Sinistro följer med som support gör inte saken sämre direkt!

Biljetterna finns ute NU via LiveNation.se!

Datum
30/9 – Sticky Fingers, Göteborg
5/10 – Katalin, Uppsala

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners