LONEY DEAR – Nya singeln Sum släpps den 7 juli

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sum är den första releasen via Real World. Efter halvdussinet låtar som i en annan värld hade varit megahits, är det här en till. Sakta smyger sig glaciären på. Droppen och stenen.

“Kvartersbaren vid Näckrosens tunnelbana – den som med lite god vilja ser ut som en Edward Hopper-målning. Omgivna av vänner håller ni hov, och alla ni verkligen bryr er om, är där. Spelar pingis med psalmböcker, dansar till hålkorts-tekno och reciterar Schopenhauer ståendes på borden. Denna kanske enda gång är ni odelat lyckliga. En av er kommer dö, ni vet vem, och det här är sista kvällen. Inga tårar ska falla.”

Den senaste tiden har First Aid Kit valt att ha med Loney dear (aka Emil Svanängen) i flera samarbeten: bland annat i den kritikerrosade Cohen-hyllningen på Dramaten, som konsert-öppnare på Borgholms Slottsruinen. Emil Svanängen och hans BFF, Emanuel Lundgren rörde The Cardigans till tårar när de gjorde en mycket uppmärksammad och högst oväntad tolkning av låten Communication på Swedish Music Hall of Fame.

Kärleken från svensk och utländsk media är djup och engelska prestige-sajten The Line of Best Fit kallar honom för ”a brilliant genius”. I höst kommer ett nytt självbetitlat album med Loney dear.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners