VICTOR FURBACKEN släpper ny singel inför EP i oktober – Somebody Help!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Han sjunger in i hjärtat, i klass med Damien Jurado, med James Vincent McMorrow och med det bästa av Kodaline” -GAFFA

” Självklarheten i det fina gitarrspelet, den uppriktiga rösten, texterna, de fina detaljerna […] Känslan är att här finns en artist som med lätthet snickrar ihop låtar, och att han har en låtskatt att ösa ur. Jag ser fram emot att höra mer från Victor Furbacken.” -Göteborgs Fria

Efter releasen av sin första EP ‘In the Rain’ som fick ett entusiastiskt mottagade av både press och publik är Victor Furbacken nu aktuell igen med låten Somebody Help (singel inför kommande EP) som plockar upp tråden från hans nystartade soloprojekt. Victors musik följer i spåren på en stillsam folk- och singersongwriter-tradition men som dessutom har ett helt eget sound och ett textmaterial som ofta mediterar kring vår tids frenetiska föränderlighet. I samband med att singeln och tillhörande video kommer ut i juli kan man bl.a. höra Victor Furbacken spela låten live på pusterviksbaren fredagen den 7 juli på klubb slacker som ordnar trippelrelease: 3 artister, 3 releaser.

Victor Furbacken har tidigare hörts som bl.a. basist och körsångare tillsammans med artister som: Hästpojken, Franska Trion, Our Park, Truls Mörck, Stefan Sundström, Daniel Lemma, Spiders, m.fl.

Att växa upp med två modersmål, i både Frankrike och Sverige har lett till en hel del annorlunda erfarenheter för Victor Furbacken som återkommande använt sin bakgrund som inspiration och källa till kreativ energi. Resultatet av hans tvåspråkighet och allmänna nyfikenhet på olika perspektiv har satt en tydlig prägel på både hans eget musicerande och de sammanhang där han genom åren figurerat och ständigt fortsätter att figurera som musiker.

© Skiva

print

Våra samarbetspartners