SONNY LANDRETH släpper ny video från kommande dubbeln Recorded Live In Lafayette

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kungen av slydeco är tillbaka med with två unika live-plattor, en akustisk, en elektrisk!
RECORDED LIVE IN LAFAYETTE, Sonny Landreths första livealbum på tolv år släpps 30 juni 2017.

Efter ett dussintal hyllade album kände den skicklige slidegitarristen och bandledaren Sonny Landreth att han hamnat i en musikalisk återvändsgränd. Han ville till sina fans glädje äntligen göra en spelning med akustisk inramning. Men han ville även göra något elektriskt med sin trio och några få utvalda gäster. Och nog var tiden mogen för ett dynamiskt kariärromspänande livealbum.

Sagt och gjort, Landreth och hans vänner bestämde sig för att genomföra alltihop. Recorded Live In Lafayette är ett 16 låtar starkt opus, som aldrig skulle kunnat samsas på ett vanligt album, där hans livsarbete vänds ut och in under 93 minuter i både elektriska och akustiska arrangemang.

Både dubbel-CDn och LPn öppnar med akustiskt arrangerade låtar från karriärrstarten i början av 80-talet och plattan Blues Attack. Det ger lyssnaren en chans att uppleva låtarna från ett annat perspektiv,” förklarar Landreth och beskriver samspelet mellan Dave Ransons basukulele, Brian Brignacs cajón, Steve Conns dragspel och Sam Broussards akustiska gitarr. “Visst känner man igen låtarna,” tillägger han. “Men jag ville att bandet verkligen skulle släppa loss och sträcka ut.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners