SONNY LANDRETH aviserar nytt live album med video från Recorded Live In Lafayette!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kungen av slydeco är tillbaka med with två unika live-plattor, en akustisk, en elektrisk: RECORDED LIVE IN LAFAYETTE, Sonny Landreths första livealbum på tolv år.

“Landreth’s incendiary sound effectively elevates it all.” – Popmatters
“Sonny’s guitar playing thrives in its’ own universe.” – Blues Blast Magazine
“Unlike any blues before… You never knew things could be this good.” – All About Jazz

Efter ett dussintal hyllade album kände den skicklige slidegitarristen och bandledaren Sonny Landreth att han hamnat i en musikalisk återvändsgränd. Han ville till sina fans glädje äntligen göra en spelning med akustisk inramning. Men han ville även göra något elektriskt med sin trio och några få utvalda gäster. Och nog var tiden mogen för ett dynamiskt kariärromspänande livealbum. Sagt och gjort, Landreth och hans vänner bestämde sig för att genomföra alltihop. Recorded Live In Lafayette är ett 16 låtar starkt opus, som aldrig skulle kunnat samsas på ett vanligt album, där hans livsarbete vänds ut och in under 93 minuter i både elektriska och akustiska arrangemang.

Både dubbel-CDn och LPn öppnar med akustiskt arrangerade låtar från karriärrstarten i början av 80-talet och plattan Blues Attack. Det ger lyssnaren en chans att uppleva låtarna från ett annat perspektiv,” förklarar Landreth och beskriver samspelet mellan Dave Ransons basukulele, Brian Brignacs cajón, Steve Conns dragspel och Sam Broussards akustiska gitarr. “Visst känner man igen låtarna,” tillägger han. “Men jag ville att bandet verkligen skulle släppa loss och sträcka ut.”

Recorded Live In Lafayette är uppföljaren till Bound By The Blues som blev utnämnd som Best Blues Album och Landreth själv vann utmärkelsen Best Guitarist på Blues Music Awards. Konsertfavoriter som Hell At Home och U.S.S. Zydecoldsmobile kläs även dom i akustisk skrud tillsammans med en ovanlig tolkning av Creol Angel och en schlagerliknande 6:47 lång version av Key To The Highway. “Om någon låt kulle kunna representera mig så är det den,” berättar Landreth. “Alla mina hjältar har lirat den och det är fortfarande en av de bästa blueslåtarna någonsin. Det känns som att komma hem.” Sonny Landreth – Recorded Live In Lafayette

Låtlista

Disc 1: Acoustic
1 Blues Attack
2 Hell At Hom2
3 Key To The Highway
4 Creole Angel
5 A World Away
6 The High Side
7 Bound By The Blues
8 The U.S.S. Zydecoldsmobile

Disc 2: Electric
1 Back To Bayou Teche
2 True Blue
3 The Milky Way Home
4 Brave New Girl
5 Überesso
6 Soul Salvation
7 Walkin’ Blues
8 The One And Only Truth

Tillgängliga format
2CD, 2LP och digitalt.

Sonny Landreth Online
http://www.sonnylandreth.com/

https://www.facebook.com/SonnyLandreth/
https://twitter.com/sonnylandreth

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners