WALTER TROUT SLÄPPER NYTT ALBUM MED FJORTON GÄSTARTISTER 1 SEPTEMBER!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bland gästerna återfinns: John Mayall, Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, Sonny Landreth, Joe Louis Walker och Warren Haynes.

Walter Trout är hjärtat på den moderna bluesscenen. Respektarad av det gamla gardet, beundrad av den nya generationen. Avgudad av fansen som måste skaka hans hand efter varje konsert. Efter snart femtio år i branschen har Trout nått legendarisk status och är klistret som håller de olika bluesfraktionerna samman. Han är också en av de få med visionen, talangen och adressboken att kunna ro iland ett projekt som We’re All In This Together. “Det krävdes en hel del för att få till plattan,” erkänner Trout. “Men jag antar att jag har rätt många vänner…”

Så innan du ens har hört en ton spelas från We’re All In This Together så har din nyfikkenhet väckts. Med fjorton gästartister (som inbegriper Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall och Randy Bachman) med en specialskriven låt för var och en har Trout gjort årets kanske mest lättillgängliga platta och samtidigt funnit ro efter en radda soloplattor som beskrev hans kamp mot levercancern som nära på tog hans liv 2014. “Plattan kommer vid rätt tidpunkt,” säger Trout. “Battle Scars (2015) var tuff att göra och låtarna skrevs bokstvligen med tårarna rinnande nerför kinderna. Jag var tvungen att komma bort ifrån allt det där och göra något riktigt positivt och upplyftande. Platta var en fröjd att göra.”

Kolla igenom listan över medverkande på We’re All In This Together och du hittar små ledtrådar till hela Trouts karriär. Här finns keyboardisten och gamle vännen Skip Edwards som dök upp på New Jerseys klubbscen samtidigt med Trout då han spelade med Wilmont Mews. Orgelfantomen Deacon Jones som fick in den då drygt tjugoårige Trout på västkustsscenen som inkluderade bl a John Lee Hooker och Big Mama Thornton. “Man kan nog säga att Deacon var den som upptäckte mig då jag flyttat till Los Angelses på 70-talet,” minns Trout. “Han har betytt väldigt mycket.”

Trout har också tagit med en drös artister från stjärnspäckade projektet Supersonic Blues Machine med namn som Warren Haynes, Robben Ford och Eric Gales. Sen förstås John Mayall den britiska blues-boomens fader som tog Walter Trout under sina vingar i The Bluesbreakers 1985 och här hörs på munspel i Blues For Jimmy T. “Aä jag stolt över att ha varit medlem av The Bluesbreakers?” reflekterar Trout. “Ja, naturligtvis. Vilken merit. Det är en väldigt exklusiv klubb och något jag kommer att bli ihågkommen för då jag dör. Jag var medlem av The Bluesbreakers i fem år.”

Sedan han började sin solokarrriär 1989 har han hyllats. Han har turnerat outtröttligt och regelbundet släppt plattor som debuten Life In The Jungle (1990), genobrottet med 1998 års Walter Trout och den politiskt färgade Blues ForThe Modern Daze (2012). Han är numer en internationellt respekterad artist vars plattor säljer bättre och bättre i en bransch som länge åkt berg o dalbana. Turneåren har även skaffat honom mängder av vänner vilket märktes på gästspäckade Full Circle (2006) och årets uppföljare We’re All In This Together. “Jag tänkte först kalla plattan Full Circle volume 2,” berättar Trout. “Men i dessa tider ville jag ha em mer positivt klingande titel.”

Samtliga gästspel spelades in via nätet till skillnad mot Full Circle där samtliga artister kom till Trouts studio. “Kärnan istudion var jag , Sammy Avila (klaviaturer), Mike Leasure (trummor), Johnny Griparic (bas) och så Eric Corne i producentstolen.”, förklarar han. “sedan skickade de andra in sina bidrag. Det märks inte att vi inte spelar tillsammans. Om du lyssnar till min gitarrduell med Warren Haynes på The Sky Is Crying så låter det som om vi står mitt emot varandra och ser varann i ögonen.”

Det sägs att man kan bedömma en människa på urval av ens vänner och i så fall tillhör Walter Trout med tanke på gästerna på We’re All In This Together, definitivt toppskiktet av dagens bluesscen. Detta är inte bara en platta med några hjälpsamma kompisar utan vad som verkkar vara ännu ett steg uppför stegen på en senkommen karriär. “Jag är 66 år,” reflekterar Trout. “Men det känns som den bästa tiden någonsin. Jag mår fysiskt bättre än på många år, jag har mer energi och jag uppskattar livet på ett helt annat sätt nu. Mitt jobb, min familj, allt gör att jag vill leva livet fullt ut. “

Presscitat:
”Han är tillbaka och spelar bättre än någonsin.” Guitarist
“Känslosamt, upplyftande och bländande framfört.” Classic Rock
“Detta är Walter Trout då han är som bäst.” Rock Society

Låtlista:
Gonna Hurt Like Hell
med Kenny Wayne Shepherd
Ain’t Goin’ Back
med. Sonny Landreth
The Other Side of The Pillow
med Charlie Musselwhite
She Listens To The Blackbird Sing
med. Mike Zito
Mr. Davis
med Robben Ford
The Sky Is Crying
med Warren Haynes
Somebody Goin’ Down
med Eric Gales
She Steals My Heart Away
med Edgar Winter
Crash And Burn
med Joe Louis Walker
Too Much to Carry
med John Németh
Do You Still See Me At All
med Jon Trout
Got Nothin’ Left
med Randy Bachman
Blues For Jimmy T.
med John Mayall
We’re All In This Together
med Joe Bonamassa

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners