JOHN MURRY släpper A Short History of Decay den 14 juli

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Till sist fullbordade John sitt öde och hamnade i den irländska staden Kilkenny där han välkomnades av ett konstnärligt community. Michael övertygade honom sedan att flyga över till hans studio i Toronto där han hade startat upp ett band tillsammans med sin bror Peter Timmins (Cowboy Junkies) på trummor och Josh Finlayson på bas. John tog med sig Cait O’Riordan (The Pogues, Elvis Costello) som han hade lärt känna på Irland och ville ha med sig på resan.

Tillsammans ägnade de fem dagar åt att skriva det som skulle bli A Short History of Decay. Låtarna fick diktera vart de skulle ta vägen; spontanitet var ledstjärnan.

– Det var viktigt att bygga upp en situation där John bara kunde sjunga och vi andra reagera, berättar Michael Timmins. Vi fick inte tveka. Bara reagera och fånga ögonblicket. Det var väldigt inspirerande och väldigt intensivt. Och jag tror vi lyckades fånga den råa essensen av Johns låtskrivande.

En dokumentär om John Murrys liv håller på att spelas in av Paddy Hayes och Sarah Share som tidigare regisserat ”The Shane Macgowan Story: I f I Should Fall From Grace”. Filmen beräknas ha premiär 2019.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners