SLOWES släpper Times EP

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Distiller Records ger ut debut-EP:n från uppstickande danska duon Slowes, som består av Jack Kilburn på sång och Anders Hamann på trummor. Indie Shuffle beskriver deras musik som ’future soul’ och den 26 maj släpptes deras debut-EP Times.

Efter att ha släppt sin första singel, I Need You, för ett år sedan har flera trendsättande bloggar fått upp ögonen för dem. Bland annat Indie Shuffle, Clash och Idolator har visat sin support. De har över hundratusen streams på Soundcloud och spelas flitigt på BBC Radio.

Jack säger: ”Det handlar om de olika faserna vi går igenom. Vi älskar, vi hoppas, vi hatar och det är ett evigt mönster som löper livet ut. EP:n har något melankoliskt över sig eftersom de flesta låtarna kommer ifrån sorg och misslyckad kärlek. När du förlorar personen du är tillräckligt trygg att dela dina mest intima ögonblick med börjar tid och självbild förvrängas. Det är känslan av att gröpas ut ur ditt hem och bara placeras någon annanstans på måfå. Men det är också hoppfullt. Vi hoppas att tiden läker alla sår och att vi hittar något eller någon annan att älska.”

Emotionell melankoli utblandat i ett hav av skörhet. Times har producerats av Slowes och Christian Alex Petersen, mixats av Ben Baptie (Arcade Fire, Adele) och mastrats av Mandy Parnell (Jamie xx).

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners