LILLA NAMO släpper ny singel – uppmanar Trump att hålla käften

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I slutet av förra året var Lilla Namo aktuell med låten ”Förlåt”. Idag släpper hon den nya singeln ”Håll Käften”. Den rappande Namo är en av Sveriges absolut mest medvetna artister som inte låter sin talang och budskap bara stanna på kreddbasis, och med den nya musiken går hon mer och mer över till sången. Så här beskriver hon inspirationen till den nya singeln:

”Håll käften började som en trötthet mot Trump under rapporteringen av Presidentvalet i USA, därav “Håll käften jag har hört det förut” och ett översatt Michelle Obama-citat. Den kan också ganska enkelt appliceras på ett förhållande eller en vänskap, ibland vill man bara säga Håll Käften till nån.”

Lilla Namo slog ner som en bomb på den svenska musikscenen 2012. Med sina smarta och normbrytande texter tog hon alla med storm. När dammet lagt sig stod hon där belönad med en P3 Guld-statyett och ett flertal nomineringar till Grammis och P3 Guld. Hon blev dessutom utnämnd som landets bästa textförfattare av Jan Gradvall. Lilla Namo har genom åren hunnit samarbeta med artister såsom Petter, Daniel Adams-Ray, Timbuktu, Marit Bergman och Linnea Henriksson. Efter några intensiva år i rampljuset valde hon att dra sig undan och avslutade sina ingenjörsstudier vid KTH i Stockholm. Vid sidan av musikkarriären jobbar hon idag som stadsplanerare på Tekniska nämnden på Kungsholmen.

Lyssna på “Håll käften” HÄR

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners