FLORA CASH släpper nya musikvideon California; en vacker och sorglig video om ett barn på flykt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Duon släpper video till sin nya singel California.
En vacker och sorglig video om ett barn på flykt.

Flora Cash tacklar återigen ett viktigt humanitärt ämne. Denna gången genom musikvideon till deras senaste singel ”California”, som kort efter att den släpptes nådde förstaplatsen globalt hos blogg-topplistan Hype Machine. Videon är inspelad i Kalifornien, just som titeln antyder. Den regisserades av Edward John Drake, mannen som även gjort Yolanda B Cool och Rodriguez ”Sugar Man” och Jack Üs ”Beats Knickin”.

Kalifornien är en av de amerikanska stater som gränsar till Mexiko, där det varje vecka bevittnas nya tragedier för oskyldiga flyktingar. De människor som tvingas riskera sina liv för att försöka fly ur spiralen av fattigdom, våld, droghandel och kriminella organisationer har bokstavligen ingenting att förlora eftersom vad som helst är bättre än det liv de lämnar bakom sig.

I videon följer vi en liten mexikansk flicka som befinner sig i just den situationen. Hon har varit på vandring en tid och förlorat sin pappa längs vägen men är fast besluten att fortsätta resan, både för hans och sin egen skull. Vi får vandra tillsammans med henne en bit och för varje filmsekvens tar vi oss närmre gränsen, vilket även innebär att vi möjligen närmar oss flickans död.

Om musikvideon säger Cole och Shpresa: ”Med allt som hänt politiskt de senaste månaderna ville vi göra en video med ett förutseende och verkligt budskap. Vi tror inte på att tvinga ner sin åsikt i halsen på folk och vi är alltid öppna för att ta till oss nya sätt att se på saker. Vi tror däremot på att stå upp för människans värde, vilket är exakt vad vi anser att den här videon gör.”

I “California” bjuder Flora Cash musikaliskt på en unik förening mellan pop och alternativ folkmusik. Med en mödosam råhet, ärlighet och medmänsklighet utforskar de en mörkare sfär av den saga som är livet. Videoregissören Edward John Drake lyckas visuellt tillföra Flora Cashs musik en ny dimension, nämligen den välbekanta men ändå ofta förbisedda faktor som är verklighet.

“California” är ett av spåren på albumet Nothing Lasts Forever (And It’s Fine), ute nu via Icons Creating Evil Art.

Se Flora Cash live i sommar!
29 juli – Torshälla, Jubileumskalaset, Krusgårdsparken
17 augusti – Stockholm, Mosebacketerassen (support till Miss Li)
19 augusti – Luleå, Musikens Makt
23 augusti – Linköping, Linköpings Stadsfest

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners