FLORA CASH inleder nya året med låten ‘Feeling so Down’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Flora Cash har spenderat senaste året (under pandemin) hemma i sin lägenhet i Stockholm och haft tid att finputsa på sina planer för 2021. Det här är en duo att hålla kopp på i år

Efter enorma framgångar internationellt de senaste åren inleder nu den Svensk/Amerikanska Man-och-hustru-duon Flora Cash det nya året med låten ‘Feeling so Down’ 12/2. En låt skriven i nostalgi om den djupa avsaknaden efter någon – En hommage till något som gått förlorat.
Duon Flora Cash bildades genom att den Minneapolis-födde Cole Randall laddade upp sin musik på Soundcloud och fångade uppmärksamheten hos den Sverige-baserade Shpresa Lleshaj som började lämna kommentarer under låtarna. På Facebook-meddelanden och telefonsamtal följde maraton-långa Skype-sessioner, och snart därefter begav sig Shpresa till Minneapolis för att möta Cole. Paret återvände till Europa tillsammans och började genast skapa musik. Efter två EP:s och ytterligare en resa till USA gifte sig Cole och Shpresa.

Musikaliskt har duon en unik förmåga av väva ihop personlig ångest, kamp och avslutningsvis triumf. Den flerfaldiga listettan ‘You’re Somebody Else’ har sålt platina i USA och kallats “Briljant” och “Utan tvekan den mest spännande låten på radio det senaste året” av Forbes Magazine. Låten har toppat Billboard Alternative och trippel A-listorna.

Flora Cash har framträtt live på ‘The Late Late Show With James Corden’, ‘Last Call With Carson Daly’ och under ‘Live! With Kelly and Ryan’ och låten har i skrivande stund närmare 200 miljoner streams på Spotify. Bandets senaste album ‘Baby It’s Okay’ släpptes 2020 och skulle ha efterföljts av en lång headline-turné i USA, men pga. av Covid-19 ställdes den in och paret blev kvar hemma i Sverige.

12/2 släpper Flora Cash sin nya låt ‘Feeling so Down’. Duon berättar om låten:

-“Feeling so Down” är skriven i nostalgi – Om längtan vi ibland känner efter en plats där lång tid har passerat. Om den djupa avsaknaden efter någon. Det är en hommage till något förlorat, om att prata med en vägg i ett mörkt rum med förväntning om att någon ska höra dig, men med vetskapen om att du är helt ensam. I slutändan handlar det om att hitta tröst i den ensamheten.”

‘Feeling so Down’ släpps tillsammans med den Stockholmsbaserade boutique-labeln Icons Creating Evil Art i Norden. Sommaren 2021 spelar Flora Cash på den internationella festivalen Lollapalooza, på Gärdet i Stockholm.

”Ibland blir det så intimt att det blossar om kinderna när det äkta paret behandlar ämnen som besvikelser, längtan, relationer och tuffa diskussioner.” //Simon Lundberg, GAFFA
‘Within only a moment’s time, this tune draws you in with its haunting beauty like Alice is drawn to the circling plumes of curling smoke from the Caterpillar.’ // The Music Ninja
“Gorgeous, if aching” // Paste Magazine
“Gauzy, gorgeous” // Noisey US

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners