SNOWY SHAW gör barnskiva!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Internationellt kände multi-artisten Snowy Shaw skriver avtal med GMR Music/Border Music distribution, sadlar om och släpper barnskiva för både stora och små barn i höst!

BARNDOOM MED SNÖMANNEN & HANS VÄNNER

Första singeln på GMR Music från ’Barndoom med Snömannen’ är ’Var nöjd med allt som livet ger’ och den släpps Fredag den 9 Juni. Och till hösten kommer ett helt album med Snömannen! I september åker Snowy till USA och spelar.

Snowy Shaw har sedan slutet av 80-talet turnerat världen runt med diverse stora band, men ville göra något kul för dom lite yngre på hemmaplan i Sverige & Norden. Dels för att dom skall få chans att uppleva ett tuff och underhållande föreställning i skräck-rockens förtecken och dels för att inspireras till att kanske spela musik, starta ett band, lära sig ett instrument för egen del och för bevarandet av riktig rockmusik och ensemble spel.
Det kommer bjudas på en nervkittlande teatralisk hårdrocks show för barn mellan 1-100 år, med fokus på skolungdom som normalt ej kan gå på rock konsert då lägsta gränsen är på 13.

Varför har då den egensinnige allkonstnären Snowy nu valt att göra barnmusik?

-Det enkla svaret är för jag kände för att prova något nytt och annorlunda och för att det var roligt att ge sig på och förvalta dessa gamla svenska klassiker och ge dom en ny hård skrud. Det började lite som en ploj men jag upptäckte ganska omedelbart att det var skitkul och resultatet blev både bra och intressant. Och på den vägen är det. Responsen och intresset lät inte vänta på sig speciellt länge och sen har saker bara växt i takt med mina egna tokiga idéer.

Så du har alltså slutat Sabaton, Dimmu Borgir och tackat nej till bland annat Manowar, Yngwie Malmsteen och Saxon för att istället göra Barndoom med Snömannen & Hans Vänner?

-Njae, visst stämmer det att jag slutat alla band och avböjt fina erbjudanden av en uppsjö prominenta världsartister genom åren för att skapa min egen musik under eget namn som solo artisten Snowy Shaw. Barndoom med Snömannen,.. är lite av ett sidoprojekt som jag kör på svenska parallellt med detta. Sabaton till exempel slutade jag i December 2013 och erbjudandet från Yngwie var 1995, så formuleringen på frågan är en aning vinklad kan man säga.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners