SNÖMANNEN – Barndoom i Kråksång och Rävspel 8 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Snowy Shaw har sedan slutet av 80-talet turnerat världen runt med diverse stora band, men ville göra något kul för dom lite yngre på hemmaplan i Sverige & Norden. Dels för att dom skall få chans att uppleva ett tuff och underhållande föreställning i skräck-rockens förtecken och dels för att inspireras till att kanske spela musik, starta ett band, lära sig ett instrument för egen del och för bevarandet av riktig rockmusik och ensemble spel.
Förutom albumet ’Kråksång och Rävspel’ som släpps den 13 september, kommer det alltså att bjudas på en nervkittlande teatralisk hårdrocks show för alla mellan 1-100 år, med fokus på skolungdom som normalt ej kan gå på rock konsert då lägsta gränsen är på 13.

Varför har då den egensinnige allkonstnären Snowy nu valt att göra om gamla svenska klassiker i hårdrocks versioner?
-Det enkla svaret är för jag kände för att prova något nytt och annorlunda och för att det var roligt att ge sig på och förvalta dessa gamla svenska klassiker och ge dom en ny hård skrud. Det började lite som en ploj men jag upptäckte ganska omedelbart att det var skitkul och resultatet blev både bra och intressant. Och på den vägen är det. Responsen och intresset lät inte vänta på sig speciellt länge och sen har saker bara växt i takt med mina egna tokiga idéer.

Så du har alltså slutat Sabaton, Dimmu Borgir och tackat nej till bland annat Manowar, Yngwie Malmsteen och Saxon för att istället göra Barndoom med Snömannen & Hans Vänner?
-Njae, visst stämmer det att jag slutat alla band och avböjt fina erbjudanden av en uppsjö prominenta världsartister genom åren för att skapa min egen musik under eget namn som solo artisten Snowy Shaw. Barndoom med Snömannen,.. är lite av ett sidoprojekt som jag kör på svenska parallellt med detta av tidigare nämnda anledningar. Missförstå mig rätt, men hårdrocken har ju ofta en ganska barnslig inramning och uttryck vilket jag förvisso älskar, men i stort sett alla jag känner, kollegor och vänner fastande för musiken och livsstilen som barn och är än idag lite som vuxna barn faktiskt. Sedan jag som 7 åring upptäckte KISS har rockmusiken varit en ledstjärna genom mitt liv och faktiskt räddat livet på mig, från knark och kriminalitet i betong förorten och jag vill liksom ge tillbaka och lämna över stafett pinnen i hopp om att kunna inspirera andra ungdomar att göra något bättre av sitt liv. Ädelt uppsåt minsann! Sabaton för övrigt slutade jag i December 2013 och erbjudandet från Yngwie var 1995, så formuleringen på frågan är en aning vinklad kan man säga.

Albumet ’Kråksång & Rävspel’ släpps den 13 september.
• Kiss & bajs
• Var nöjd med allt som livet ger
• Alfabetsresan
• Min hatt den har tre kanter
• Kung Louie Apans sång
• Blommig Blodig falukorv
• Brallorna ramlar ner
• Idas sommarvisa
• Sjörövar fabbe
• Styrman Karlsson
• Olyckans sång

Lördagen 26 augusti spelar Snowy på Sticky Fingers i Göteborg. han kommer göra 2 spelningar då, en matinespelning för de mindre som inte får gå på kvällen och en spelning på kvällen för de vuxna!
Matinespelningen kommer främst innehålla material från Barnddom, men kvällen på spelningen kommer vara från hela Snowys repertoar!

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners