MAJOR LAZER överraskar med nya EPn “Know No Better” som släpps idag!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Major Lazer överraskar idag med sin nya, 6 låtar långa EP, Know No Better. En av de nya låtarna på EPn är singeln med samma namn, ”Know No Better” ft. Travis Scott, Camila Cabello och Quavo.

Den nya EP’n markerar bandets 2-års dag sedan den banbrytande LP’n Peace is the Mission och bygger vidare på bandets globala sound.

Know No Better är en kollaboration med artister från hela världen som alla delar samma mål ”att göra världen mindre genom att göra festen större.” Gästartisterna på EPn kommer från hela världen som till exempel Machel Montano från Trinidad och jamaikanerna Busy Signal, Sean Paul och Konshens.

Major Lazer mixar alltid sitt egna sound med sina feature-artister vilket skapar en skön och unika blandning i musiken. ”Buscando Huellas” ft. J. Balvin och Sean Paul har ett reaggeton sound medan låten ”Particula” med den sydafrikanska artisten Nasty C, nigerianska Ice Prince, Patoranking och Jidenna har tunga afrobeat influenser. Dancehall superstjärnan och nära vän till bandet, Busy Signal, sjunger i låten ”Jump”, medan ”Sua Cara” innehåller de brasilianska ikonerna Anitta och Pabllo Vittar som bjuder på inhemska samba-vibbar. EP’ns sista låt ”Front of the Line” bjuder på karibisk musik med artisterna Montano och dancehall legenden Konshens. Know No Better innehåller även samarbeten med producenter som Jr. Blender, Boaz van de Beatz, King Henry och Maphorisa.

”Front of the Line” kommer att användas i Bacardis Sound of Rum-initiativ som startar inom de kommande veckorna. Major Lazer har skapat en egen romblandning i samarbete med Bacardi som kommer att säljas i begränsad upplaga i sommar. Bandet kommer även göra framträdanden med Bacardi under årets gång. Bandmedlemmen Jillionaire är även utnämnd till Bacardis ”Minister of Rum”.

Den nya EP’n är uppföljaren till succésinglarna ”Run Up” med PARTYNEXTDOOR och Nicki Minaj, ”Cold Water” med Justin Bieber och MØ, samt ”Lean On” tillsammans med DJ Snake och MØ, som är en av de mest framgångsrika låtarna genom tiderna.

Utöver detta, har Major Lazer gjort en dokumentär, Give Me Future, som filmades på deras historiska konsert på Havana, Cuba 2016 inför en publik på hela 400,000. Den kritikerrosade dokumentären visades tidigare i år på filmfestivalen Sundance och kommer släppas i höst.

KNOW NO BETTER EP
1. Know No Better (feat. Travis Scott, Camila Cabello & Quavo)
2. Buscando Huellas (feat. J Balvin & Sean Paul)
3. Particula (feat. Nasty C, Ice Prince, Patoranking & Jidenna)
4. Jump (feat. Busy Signal)
5. Sua Cara (feat. Anitta & Pabllo Vittar)
6. Front of the Line (feat. Machel Montano & Konshens)

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners