GORILLAZ är tillbaka – albumet Humanz släpps 28 april!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Gorillaz är äntligen tillbaka! Världens mest framgångsrika virtuella band kommer göra efterlängtad återkomst med nytt studioalbum Humanz, via Parlophone Records, den 28 april 2017.

Producerad av Gorillaz, The Twilight Tone of D /\ P och Remi Kabaka samt inspelad i London, Paris, New York, Chicago och Jamaica släpps Humanz sju år efter lanseringen av deras tidigare album The Fall och Plastic Beach.

Murdoc Niccals (bas), Noodle (gitarr), Russel Hobbs (trummor) och 2D (sång) har, som alltid, sällskap av ett handplockat team av feature-artister som inkluderar Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle och Kali Uchis med flera.

En sex minuters lång animerad film, regisserad av Jamie Hewlett, som även innehåller fyra låtar – hela “Saturnz Barz” och delar av “Ascension”, “Andromeda” och “We Got The Power” – från det kommande albumet Humanz finns tillgänglig att se här. Filmen – som heter ‘Saturnz Barz (Spirit House)’ – har fått stöd av YouTube och går även att ses som exklusiv, banbrytande, VR video (360-3D) här.

Albumet Humanz är 14 låtar långt och kommer finnas tillgängligt på CD, vinyl, digital nedladdning samt som 19-spår 2-CD Deluxe. En begränsad upplaga av ett Super Deluxe Vinyl Box Set med ytterligare alternativa versioner av samtliga albumlåtar kommer också släppas.

Imorgon, fredag 24 mars, kommer Gorillaz framföra hela albumet inför fans för första gången på en, än så länge, hemligt plats i London. Detta exklusiva engångs-gig stödjs av Telekom Electronic Beats och biljettinfo hittar du här.

Den 10 juni spelar Gorillaz på den utsålda Demon Dayz Festivalen på Dreamland Margate.
Information om kommande datum för senare i år släpps inom kort.

Tracklist Humanz
1. Ascension feat. Vince Staples
2. Strobelite feat. Peven Everett
3. Saturnz Barz feat. Popcaan
4. Momentz feat. De La Soul
5. Submission feat. Danny Brown & Kelela
6. Charger feat. Grace Jones
7. Andromeda feat. D.R.A.M.
8. Busted and Blue
9. Carnival feat. Anthony Hamilton
10. Let Me Out feat. Mavis Staples & Pusha T
11. Sex Murder Party feat. Jamie Principle & Zebra Katz
12. She’s My Collar feat. Kali Uchis
13. Hallelujah Money feat. Benjamin Clementine
14. We Got The Power feat. Jehnny Beth

Bonusmaterial (Deluxe)
15. The Apprentice feat. Rag’n’ Bone Man, Zebra Katz & RAY BLK
16. Halfway To The Halfway House feat. Peven Everett
17. Out Of Body feat. Kilo Kish, Zebra Katz & Imani Vonshà
18. Ticker Tape feat. Carly Simon & Kali Uchis
19. Circle Of Friendz feat. Brandon Markell Holmes

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners