SONIC SYNDICATE har gjort en egen version av låten “Treat You Better” (SHAWN MENDES) som släpps som singel nu på fredag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Brittisk-svenska rockhjältarna SONIC SYNDICATE har gjort en egen version av låten “Treat You Better”, ursprungligen släppt av Shawn Mendes som för tillfället är ute på sin världsturné och nyligen besökte Ericsson Globe i Stockholm.
Den nya singeln från Sonic Syndicate släpps via Despotz Records den 2 juni.

En bra låt är en bra låt, oavsett musiksmak eller favorit-genre. Så länge man har en bra låt med en text som folk kan identifiera sig med kan man riva murar och påverka människor. Det här är exakt det som hände när Sonic Syndicate tog sig an låten “Treat You Better.”

“Jag hade aldrig hört talas om Shawn Mendes. Jag hade bara hört låten och förstod att den var väldigt väl skriven. Jag kom ofta på mig själv att jag gick och nynnade på låten och kunde tänka mig att spela in den bara som en kul grej. När vi sedan blev erbjudna att släppa låten tänkte vi “varför inte?”. Oavsett hur gammal du är eller vart i livet du befinner dig kan vi alla identifiera oss i känslan att stå utanför och se någon du tycker om bli illa behandlad av andra. Den här låten är fylld av karisma och vi hade väldigt kul när vi jobbade med låten.”
// Nathan Biggs, Sonic Syndicate

Med det senaste albumet, Confessions, tog Sonic Syndicate chansen att spela in sitt mest vågade album hittills då bandmedlemmarna rannsakade sig själva på djupet, vilket ledde till en del förändringar i Sonic Syndicates sound. Medvetna om att denna ”nystart” skulle höja en hel del ögonbryn såg bandet ljust på framtiden. De är alla övertygade om att de har skapat ett mycket starkt album och är 100% tillfreds med musiken och atmosfären i och kring bandet.

Sonic Syndicate turnerande nyligen med Amaranthe och Smash Into Pieces och kom precis hem efter att headlinat sin egen europa-turné med 20 spelningar april-maj.

Om Sonic Syndicate:
Sonic Syndicate bildades 2005 av gitarristen och grundaren Robin Sjunnesson som då endast var 16 år gammal. Redan samma år släpptes bandets debutalbum på ett litet amerikanskt independentbolag. Skivan följdes upp av “Only Inhuman” via Nuclear Blast 2007.

Bandet blev snabbt uppmärksammat världen över och turnérade tidigt med band som Nightwish, In Flames och Soilwork. Det hårda arbetet resulterade i att man kammade hem pris som “Årets nykomling” på både Swedish Metal Awards och på Bandit Rock Awards 2008. Framgångarna fortsatte för Sonic Syndicate och man tilldelades nya utmärkelser i form av “Bästa Musikvideo” och “Bästa Svenska Grupp” på Bandit Rock Awards 2010. 2011 sålde bandet guld i Sverige både med singeln “Revolution, Baby!” och albumet “We Rule the Night”. De spelade sedan in det självbetitlade albumet “Sonic Syndicate” (2014) som blev bandets sista riktiga metal-album och även den sista skivan i samarbete med skivbolaget Nuclear Blast.

2016 skrev bandet på för Despotz Records och gick genast in i Purple Skull Musics studio för att spela in nya albumet “CONFESSIONS” tillsammans med producenten Kristoffer Folin. Albumet blev Sonic Syndicates mest varierade och annorlunda skiva i karriären.

Sonic Syndicate är:
Nathan J. Biggs
Robin Sjunnesson
Michel Bärzén

www.sonicsyndicate.net
www.despotz.se

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners