SONIC SYNDICATE – Ny singel Fire (PVRIS cover) samt turnépremiär i Hamburg ikväll

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svenska rock-hjältarna SONIC SYNDICATE släpper idag en cover på låten “Fire” av det amerikanska rockbandet PVRIS. Singeln är helt fristående och släpps endast digitalt för att uppmärksamma den Europaturné som startar idag i Hamburg.

“Vi har spelat in PVRIS’s låt ‘Fire’ och ser verkligen fram emot att släppa den här singeln. Vi har ALDRIG gjort någon cover förut, men det visade sig vara väldigt kul. Vår musiksmak har förändrats mycket på senaste tiden och vi tycker att PVRIS är ett bra exempel på var rockmusiken är idag. De är på samma spår som vi efter släppet av vårt senaste album Confessions och Sonics version kompletterar låten perfekt. Vi hoppas få möjlighet att dela scen med dem någon gång i framtiden.” // Sonic Syndicate

Med det senaste albumet, Confessions, tog Sonic Syndicate chansen att spela in sitt mest vågade album hittills då bandmedlemmarna rannsakade sig själva på djupet, vilket ledde till en del förändringar i Sonic Syndicates sound. Medvetna om att denna ”nystart” skulle höja en hel del ögonbryn såg bandet ljust på framtiden. De är alla övertygade om att de har skapat ett mycket starkt album och är 100% tillfreds med musiken och atmosfären i och kring bandet.

Sonic Syndicate kom nyligen tillbaka efter turnerande med Amaranthe och Smash Into Pieces och headlinar nu sin egen europa-turné med 20 spelningar bokade April till maj.

Om Sonic Syndicate:
Sonic Syndicate bildades 2005 av gitarristen och grundaren Robin Sjunnesson som då endast var 16 år gammal. Redan samma år släpptes bandets debutalbum på ett litet amerikanskt independentbolag. Skivan följdes upp av “Only Inhuman” via Nuclear Blast 2007.

Bandet blev snabbt uppmärksammat världen över och turnérade tidigt med band som Nightwish, In Flames och Soilwork. Det hårda arbetet resulterade i att man kammade hem pris som “Årets nykomling” på både Swedish Metal Awards och på Bandit Rock Awards 2008. Framgångarna fortsatte för Sonic Syndicate och man tilldelades nya utmärkelser i form av “Bästa Musikvideo” och “Bästa Svenska Grupp” på Bandit Rock Awards 2010. 2011 sålde bandet guld i Sverige både med singeln “Revolution, Baby!” och albumet “We Rule the Night”. De spelade sedan in det självbetitlade albumet “Sonic Syndicate” (2014) som blev bandets sista riktiga metal album och även den sista skivan i samarbete med skivbolaget Nuclear Blast.

2016 skrev bandet på för Despotz Records och gick genast in i Purple Skull Musics studio för att spela in nya albumet “CONFESSIONS” tillsammans med producenten Kristoffer Folin. Skivan är Sonic Syndicates mest varierade och annorlunda skiva i karriären.

Sonic Syndicate är:
Nathan J. Biggs
Robin Sjunnesson
Michel Bärzén

Copyright © 2017 Despotz Records

print

Våra samarbetspartners