REIN släpper ny 5-spårs EP – Upptäck “det mest geniala som hänt musikscenen på flera år” enligt GAFFA!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jan Gradvall kallade henne “Extremt talangfull” i en helsides-recension i DI Weekend förra helgen.
Han fortsatte med “Hennes musik är ett totalt kaos, en kollision av krafter, en frigörelse av extrem och okontrollerbar energi” och avslutade med “I dagsläget lär Rein få höra att hon är för extrem för att nå en stor publik. Exakt det sa man i början om Nine Inch Nails, Nirvana och Metallica. En unik råtalang”.

GAFFA skrev tidigare i veckan att Rein är “Det mest geniala som hänt musikscenen på flera år” och HYMN har sagt ”det går inte att sätta ord på hur mycket vi behöver REIN i gubbväldet 2017” och kallat henne för ”en ostoppbar bulldozer med karisma” efter en utsåld spelning i Malmö tidigare i år.

Allt fram till nu har varit förberedelse. Det REIN har gjort förut har varit ett enda långt crescendo fram till detta ögonblick.
Nu är hon redo att släppa lös FREEDOOM. En 5 spårs EP som släpps globalt idag den 19/5.

REINs musik utgår från skoningslös electronica. Hon är inte ute efter att bli någon sorts Messias som kommit för att rädda en döende konstform. Hennes artisteri handlar inte om nostalgi eller tillbakablickar. Finns det något hon kan tänka sig att ta med sig från svunnen tid så är det punkens energi och attityd.
Resten är framtid.

På bara sexton månader har REIN lyckats etablera sig som ett svenskt hopp på den internationella scenen.
Hon har släppt en debut-EP, uppträtt på landets viktigaste festivaler (Emmaboda, Storsjöyran, Musikens Makt, Umeå Open), gjort en bejublad klubbturné samt synts i Musikguiden, P3 Session och hyllats på flera årsbästalistor. Hon har nominerats tvåfaldigt av både P3 Guld och Gaffa (bland annat ”Årets nykomling”, ”Årets dans” samt ”Årets Genombrott” och ””Årets Liveakt”) och gjorde ett av P3 Guld-galans mest minnesvärda uppträdanden. Singlarna ”I Don´t Get Anything But Shit From You” och ”Missfit” har spelats flitigt i P3.
Under sommaren 2016 beskrev Dagens Nyheter REIN som en av årets mest spännande nykomlingar på musikscenen.

Men det var då. På den nya EP:n tar Rein ytterligare ett steg in i kompromisslösheten. Det är ett stenhårt klubb-sound, starka hooks och ett politiskt ställningstagande med stora, viktiga frågor.
FREEDOOM handlar om utanförskap, feminism, antikapitalism, antirasism och ställer den viktiga frågan ifall vi verkligen lever i det som sägs vara en demokrati? Det är stora, aktuella frågor i en tid då historien upprepar sig själv.
På FREEDOOM har REIN, tillsammans med producenten Owl Vision, utvecklat sitt sound.

”Jag känner äntligen med den här EP:n att jag får visa vad jag går för och vem jag är. Det kan inte bli mer REIN än så här.”

Youtube

Konfirmerade live-datum till dags datum inför sommaren:
20/5 Park Sounds, Huskvarna
5/6 P3 Älskar, Slakthuset, Stockholm
16/6 Uddevalla Solid Sound
27/7 Emmabodafestivalen
11/8 Sziget Festival, Ungern

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners