REIN SLÄPPER NY SINGEL OCH EP – MER PERSONLIG ÄN NÅGONSIN

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Allt fram till nu har varit förberedelse. Det REIN har gjort förut har varit ett enda långt crescendo fram till detta ögonblick. Nu är hon redo att släppa lös FREEDOOM.
En 5 spårs EP som släpps den 19 maj.
REINs musik utgår från skoningslös electronica. Hon är inte ute efter att bli någon sorts Messias som kommit för att rädda en döende konstform. Hennes artisteri handlar inte om nostalgi eller tillbakablickar. Finns det något hon kan tänka sig att ta med sig från svunnen tid så är det punkens energi och attityd. Resten är framtid.

“Precis lika mycket som jag vill att min musik ska säga någonting så vill jag också att den ska kännas. Jag gör något som jag känner fattas idag” säger REIN.

På bara sexton månader har REIN lyckats etablera sig som ett svenskt hopp på den internationella scenen. Hon har släppt en debut-EP, uppträtt på landets viktigaste festivaler (Emmaboda, Storsjöyran, Musikens Makt, Umeå Open), gjort en bejublad klubbturné samt synts i Musikguiden, P3 Session och hyllats på flera årsbästalistor. Hon har nominerats tvåfaldigt av både P3 Guld och Gaffa (bland annat ”Årets nykomling”, ”Årets dans” samt ”Årets Genombrott” och ”Årets Liveakt”) och gjorde ett av P3 Guld-galans mest minnesvärda uppträdanden. Se det nedan. Singlarna ‘I Don´t Get Anything But Shit From You’ och ‘Missfit’ har spelats flitigt i P3.

Under sommaren 2016 beskrev Dagens Nyheter REIN som en av årets mest spännande nykomlingar på musikscenen.
HYMN skrev; ”det går inte att sätta ord på hur mycket vi behöver REIN i gubbväldet 2017” och kallade henne för ”en ostoppbar bulldozer med karisma” efter hennes spelning i Malmö.
Men det var då. På den nya EP:n tar Rein ytterligare ett steg in i det kompromisslösa. Det är ett stenhårt klubb-sound, starka hooks och ett politiskt ställningstagande.
FREEDOOM handlar om utanförskap, feminism, antikapitalism, antirasism och ställer den viktiga frågan ifall vi verkligen lever i det som sägs vara en demokrati? Det är stora, aktuella frågor i en tid då historien upprepar sig själv.

“Jag fick ju till slut spel efter det amerikanska valet, högervindarna i Europa, Syrienkriget och Brexit. Varför inte vara öppna för helt nya lösningar? Varför inte slopa hela systemet istället för att gå bakåt? Jag tycker iallafall att det är viktigt att börja prata om det”, säger REIN.

På FREEDOOM har REIN, tillsammans med producenten Owl Vision, utvecklat sitt sound. Singeln ‘C.A.P.I.T.A.L.I.S.M’ släpps redan den 5 maj. En låt som inkluderats i REINs live-set sedan starten av 2017 och blivit en favorit vid varje spelning.
Det tas även fram en limiterad upplaga av EPn på vinyl i form av signerade och numrerade exemplar och denna kampanj görs i samarbete med PledgeMusic och drar igång onsdagen den 19 april.

REIN LIVE
20 maj Park Sounds, Huskvarna
5 juni P3 Älskar, Slakthuset, Stockholm
16 juni Uddevalla Solid Sound
15 juli Slottsfjell, Tønsberg, Norge
27 juli Emmabodafestivalen
2 augusti Stockholm Pride
11 augusti Sziget Festival, Ungern

RÖSTER OM REIN
It felt like she came out of nowhere. When Rein emerged with a merciless electronic sound that made all other dance music pale in comparison, she was instantly embraced by alt-synth devotees as well as mainstream-music fans – The Forumist

Rein is back with her new in-yer-face single, “Missfit”, and, man, does it pack a mean and exhilarating punch! Hard-crunching and grimy electronics sharply stomp along to Rein’s strongly expressed vocals as she intensely exclaims, “Misfit / People have feared me all my life. – Big Take Over Magazine

Blending full-on electro and punk influences with tightly crafted pop sensibilities and a fierce attitude, this track is the sort of thing we could imagine The KLF would ask Lady Gaga to collaborate with them on for their first new single in almost 25 years, probably all dressed as marauding vikings. – Record Of The Day

Recording under the moniker of Rein, the Swedish singer isn’t your typical Scandinavian pop act, but rather an artist whose high octane-powered sound of electro, punk, dance and more, is pulse-raising and undoubtedly exciting. – Colorizing UK

Rein is one of Sweden’s most unique and inspiring up-and-coming music stars. – Dr Martens

The song uses a jackhammer beat and Rein’s scorched vocal to unleash a tornado of audio violence upon the object of her disdain and pound them into a pulp – Ja Ja Ja Music

An upbeat bassline and straightforward inyourface drums pay tribute to the Motörhead of EBM, and Rein’s straightforward no bullshit attitude makes her new track an EBM banger by its own rights – Post Punk

New cut ‘I Don’t Get Anything But Sh*t From You’ is a biting piece of electropunk, sheer bedlam from start to finish – Clash Music

Swedish singer Rein is a strong, fearless and independent women – Nordic by nature

The songs on her recent self-titled EP are harsh, intense and powerful blasts of electronic dance music – nothing but hope and passion

Rein will certainly blow up some dust – Post-Punk

”Rein got more attitude then any other debut-artist this year. When Rein performs the whipping track Born To Die all other music feels completely meaningless – Dagens Nyheter

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners