ALAN WALKER släpper låten ”Tired (feat. GAVIN JAMES)”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med bara tre släppta singlar är Alan Walker redan en av de mest streamade artisterna i världen. Nu är han tillbaka med singeln “Tired”. För första gången gästas han av en manlig vokalist, den irländska singer-songwritern Gavin James.

Idag släpps också videon som är gjord av Alexander Halvorsen.

Den 19-åriga, halvbrittiska norrmannen var en av de mest framgångsrika artisterna globalt 2016. Hans första singel ”Faded” släpptes i december 2015 och blev en enorm global succé, med över 10 miljoner sålda singlar. Med videon är han också en del av den väldigt exklusiva skaran artister som har nått en miljard visningar på YouTube – videon är också en av de tio mest gillade på YouTube. Alan nominerades till en Brit Award och vann en norsk Spellemann och ett Swiss Music Award för låten.

Sedan ”Faded” har Alan fortsatt succén med singlarna ”Sing Me To Sleep” och ”Alone”, de två instrumentallåtarna ”Routine” och ”Ignite” och flera framstående remixer för världsartister som Sia, Bruno Mars, Julia Michaels och Charli XCX.

Han sålde i våras ut sin första europeiska headline-turné och har turnérat över USA med stora spelningar i bla New York, Los Angeles, Las Vegas. Han har också varit supportakt till Rihanna och Justin Bieber och gästat festivaler som Tomorrowland (Belgien), Lollapalooza (Tyskland), EDC (Mexiko) och Ultra (US).

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners