MUSE släpper ny singel “Dig Down”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Muse har släppt sin nya singel ”Dig Down” – som finns tillgänglig för nedladdning och streaming nu. Temat för den nya låten är överlevnad och sammanhållning – att slåss för vad som är rätt när man är omringad med ryggen mot väggen. ”Dig Down” är co-producerad av Mike Elizando och Muse själva och är mixad utav Spike Stent.

Tillsammans med låten släpper Muse en actionpackad musikvideo som är regisserad utav Lance Drake och har Lauren Wasser i huvudrollen.

Matt Bellamy om låten:

“When I was writing this song I was looking to counteract the current negativity in the world and give inspiration, optimism and hope to people to fight for the causes they believe in; that as individuals we can choose to change the world if we want to.”

Lance Drake hade detta att säga om videon:

“The song is about survival and fighting the odds – when I heard this song I knew I wanted to do an action packed narrative. I’d heard about Lauren a year or so ago, I read her story and she gave me personal inspiration so I’d always kept her in mind to shoot with one day. The power of the song made me think of her … so I wrote the video narrative based on Lauren’s story and how she overcame the odds.”

För att höra mer om Lauren’s inspirerande historia kan ni lyssna på hennes TED talk här.

Muse kommer att turnera i Nordamerika i sommar med Thirty Seconds To Mars och PVRIS som förband. Bandets ända brittiska konsert kommer vara på Reading & Leeds Festival, som de för tredje gånger kommer headlinea, och Belfast Vital Festival.

Om Muse
Muse består utav Matt Bellamy, Dominic Howard och Chris Wolstenholme. Deras senaste album Drones släpptes juni 2015 och debuterade #1 i 21 länder världen över, varav en var bandets första #1 album i USA. Albumet gav bandet sin andra Grammy för ”Best Rock Album” i februari 2016. Sedan starten 1994 har Muse hunnit släppa sju studioalbum och sälja över 20 miljoner album. De är allmänt kända som ett utav de bästa live banden i världen och har vunnit två Grammys, en American Music Award, fem MTV Europé Music Awards, två BRIT Awards, sex stycken NME Awards och sex Q Awards för att nämna några.

www.muse.mu

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners