THÅSTRÖM är tillbaka med “Utanför Old Point Bar”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under hela sin karriär har denne ikon befunnit sig på en konstant resa, i ständig framåtrörelse. Utforskande och med en outtröttlig energi och nyfikenhet. De senaste åren anses av många vara hans mest intressanta och kreativa. Någonting som styrks när han nu, två år efter guldsäljande albumet ”Den morronen” återvänder med en ny höjdmarkering i form av singeln ”Utanför Old Point Bar”.

Amerikanska gospelkörer möter en stenhård europeisk blues som exploderar i en tung refräng som får himlen att öppna sig och änglar att dansa över nylagd asfalt. Innan dess sugs vi in i en vers som tar oss till en motellbalkong i Houston och som låter oss rulla förbi den amerikanska söderns oljefält innan vi sjunger tillsammans i refrängen.

Thåströms resa fortsätter med ”Utanför Old Point Bar” och vi andra sitter fascinerat i passagerarsätet.

Och det finns ingen annanstans vi hellre skulle vilja vara.

”Utanför Old Point Bar”, liksom det kommande albumet som släpps i september, har spelats in av Thåström och Niklas Hellberg (som också ingår i Thåströms liveband) i klassiska Hansastudion i Berlin. Även mixen, som sköttes av Michael Ilbert, ägde rum i Hansastudion där storheter som David Bowie, Nick Cave och Iggy Pop tidigare skapat rockhistoria.

I höst väntar även en omfattande turné som inleds i Göteborg den 11 oktober. Flera av spelningarna sålde slut kort efter att biljetterna släpptes och det är ingen tvekan om att vi är många som längtar efter att se landets främsta scenpersonlighet live igen. Bland annat gör Thåström och hans band inte mindre än sex spelningar på Cirkus i Stockholm.

Bandet består av Pelle Ossler, Niklas Hellberg, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén och Anders Hernestam.

Du hör “Utanför Old Point Bar” här

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners