RISK – den kontroversiella filmen om Julian Assange – Snart på svensk bio

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Jag kan inte förstå att Julian låter mig filma det här” Oscarsbelönade Citizenfour-regissören Laura Poitras riktar sin kamera mot en av samtidens mest kontroversiella figurer: Wikileaks-grundaren Julian Assange. Den trillerartade dokumentären Risk tar sitt avstamp i Wikileaks publicering av den största läckan i modern tid. Under arbetet framträder ett motsägelsefullt porträtt av Assange: som en man som skriver om historien, men med ett skenande storhetsvansinne. Med Risk fortsätter Laura Poitras sin granskning av kritiska röster i en auktoritär era som kännetecknas av övervakning och statshemligheter. Risk är en film, men den är också politik.

Regissör: Laura Poitras
Medverkande: Julian Assange, Sarah Harrison, Lady Gaga, Jacob Appelbaum, Hillary Clinton
Språk: Engelska
Svensk biopremiär för RISK i juni 2017

© NonStop Entertainment

print

Våra samarbetspartners