FOLKVANG släpper Strålsund

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FOLKVANG har allt sedan det glimrande vackra debutalbumet 2009 tillhört Umeås mest intressanta band. Nu är äntligen uppföljaren på gång och idag släpper bandet sin första singel ’Strålsund’. Folkvang är just nu aktuella med musik till Svt dokumentären ‘Hjärta Norsjö’ där bandets instrumentala musik hittar hem i en dokumentär om vardagen i en liten kommun i Västerbotten. Musiken är filmisk, vemodig, naturromantisk och så fantasieggande att den vaggar in lyssnaren i ett drömskt tillstånd. Folkvang spelar instrumental musik som låter lite som om Jan Johanssons klassiska ‘Jazz på svenska’ fast i rocktappning. Folkvangs nya album ’Alla har glömt’ släpps den 11:e augusti på Gaphals.

När debuten återutgavs 2013 på kultbolaget Kning Disk – som bland annat gett ut skivor med Freddie Wadling och Anna von Hausswolff – möttes den av idel lovord.

”Jag anar en vurm för Ennio Morricone … men ack så svenskt det låter, när Folkvang liksom stannar kvar i en dröjande molldimma, låtarna tassar omkring i det glömda landet, logiskt att en av låtarna heter Myrmark.”
– PM Jönsson, Göteborgs-Posten

”Soundet är öppet och omfamnande, tryggt på något vis. Gitarrslingorna blänker som stjärnor på en klar himmel och värmer på avstånd.”
– Björn Schagerström, Gaffa

”Smärtsamt vacker instrumentalmusik”
– Göteborgs Fria Tidning

https://open.spotify.com/artist/52J3z7LxbDOU9swOjQrk07

Folkvang på Facebook

© Gaphals

print

Våra samarbetspartners