KRISTINA ISSA tonsätter tunga texter med vacker pop – Ocean Unknown är släppt!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kristina Issa har släppt skivan Ocean Uknown! Ett album som kretsar kring kriget i Syrien, om människors hopp och förtvivlan, om att lämna allt och fly över ett hav för en osäker framtid. Kristina vill att albumet ska trösta och styrka.

“…dess intensiva stämningar tilltalar.” – Lira

“Kristina Issa tonsätter tunga texter med vacker pop” – Damernas Värld

Se Kristina live i vår/sommar!
17 maj – Göteborg, Konserthuset
24 maj – Malmö, Grand
27 maj – Göteborg, Antibarbarus
3 juni – Göteborg, Masthuggsgunget
28 juli – Köpenhamn, Huset
3 augusti – Näsåker, Urkult
11 augusti – Kungsbacka, Change Music Festival

Bandet Kristina Issa.
Bildades 2014 och släppte samma år EP’n Afriad Of Whales som sålt slut och pressats upp på nytt ett flertal gånger. Afraid Of Whales handlar om rädslor som är större än en själv, sorg som inte kan hanteras och val vi inte gör. Bandet består av sex pers med olika musikaliska bakgrunder och det märks på musiken som inte räds att blanda improvisation med pop och folkmusik. De har turnerat i Sverige och över hela Europa.

Personen Kristina Issa.
Kristina är uppvuxen i Katrineholm och har rötter i Syrien, stora delar av hennes släkt finns kvar där. Hon är frilansande musiker och kompositör. Hon har en kandidat och en master. Hon är bokare för sitt band och producent av föreställningar. Hon jobbar med Popkollo, har undervisat på folkhögskola och driver ett projekt inriktat på mångfald och feminism.

Den 23 september 2015 öppnade Kristina Issa FN-dagen på Konserthuset i Stockholm.

”Det var en viktig dag för mig, det stod klart om att vi som människor och speciellt kvinnor är mest utsatta inte bara när det gäller krig utan även när det gäller våra rättigheter. Att vara i samma rum som människorättsaktivister från hela Sverige gav mig en enorm kämparglöd.”

Kristina har skrivit musiken till Alexandra Pascalidous föreställning Alexandras Odyssé som spelas på Götaborgs Stadsteater. Kristina spelar dessutom klaviatur, harpa och sjunger under föreställningarna. Just nu komponerar hon musiken till barnradions inspelning av Paddington som sänds i sommar

© Elin Hedman PR

print

Våra samarbetspartners