KRISTINA ISSA släpper första singeln från kommande albumet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En låt om att fly över havet och om vattnet som både är räddningen och slutet. Lyssna

Kristina Issa skrev Ocean efter fatt kriget i Syrien pågått i fyra år. Innan hela flyktingströmmen blev en sanning för många så hade det varit en sanning för henne en lång, lång tid. Ocean handlar om hur så många blir tvingade att springa mot vattnet för att släcka elden men i samma sekund så dras en med i vågorna och nästan drunknar, samtidigt som det är den enda vägen. Det är stora trummor och hetsig synth, låten vill Kristina egentligen bara skrika ut.

Let them come we are the ocean.

”Vi är alla ett hav där vi släckte bränder men samtidigt drunknar oss själva.”

Efter att ha varit på flertal Europaturnéer, spelat på Stora Teatern i Göteborg, Södra Teatern i Stockholm, NorrlandsOperan i Umeå, folkteatrar runt om i landet så släpps musiken äntligen på skiva. Men varför nu? Jo efter att ha blivit lite äldre som band så ville Kristina Issa satsa hårt! Albumet Oceans Unknown är en temaskiva om hoppet och hopplösheten i Syrien. Kristina är från Syrien och hon skrev musiken till kriget. Hon skriver om människors historia, om saknad, om miljön, om livet och glädjen som fanns och ibland finns, hon skriver också om en styrka vi försöker hitta.

Kommande albumet Ocean Unknown är inspelad i Tamburine Studios och släpps den 5 maj. Dagen efter spelar Kristina Issa i Foajébaren på Göteborgs Stadsteater. Info

© 2017 Elin Hedman PR

print

Våra samarbetspartners