DNKL släpper nya singeln ´DRAFT´

Klicka på bilden, för att se hela bilden

DNKL Sveriges elektroniska noir-pop trio är tillbaka med nya singeln ´DRAFT´ som släpps idag via Different Recordings. Nya singeln är uppföljaren till den hyllade debutsingeln ´Otherside´. Bandet släppte för några år sedan sin debut-EP ´Wolfhour´ som hyllades av bl.a. The Guardian, The Fader, Noisey och The Line Of Best Fit. Originalet till singeln ´DRAFT` var först skriven som en 8-minuter lång instrumentallåt inför deras Asien turné där den snabbt blev en live-favorit.

“När vi kom hem igen tog vid med låten in i studion och började experimentera med olika vocals och strukturer som utmanade vårt tidigare sätt att skriva låtar och producera på. Samtidigt som vi försökte behålla en mörk känsla i låten. Det här är den första up-tempo låten vi gjort och det är den mörkaste text vi skrivit. Det är på ett sätt en paradox vilket gör låten ännu mer personlig.”

DNKL påvisar återigen hur dem lyckas skapa en unik atmosfär med en blandning av förtrollande stämmor och nya ljudformer. Med flera stora Europa spelningar och en Asien-turné i bagaget, har DNKL all anledning att känna sig självsäkra i sitt sound – trion kommer även denna gång att leta sig till nya fans på nya platser runt om i världen!

Lyssna på ´DRAFT´

“There’s something both haunting and enchanting about them—their music could sit on a shelf in between Massive Attack and Chet Faker.”
/ Noisey
“Its crackling electronic surface, surging bass and silky, half-whispered vocals… an utterly enticing prospect.”
/The Guardian
“Utterly intoxicating and just a little bit unnerving…”
/The Line Of Best Fit

© PIAS Nordic

print

Våra samarbetspartners